Anestezia generala la copiii mici este nefasta pentru memorie

Anestezia generala la copiii cu varsta mai mica de un an este nefasta pentru memorie

1

Anestezia generala realizata inainte de varsta de un an poate avea efecte negative asupra memoriei in timpul copilariei si chiar la varsta adulta, potrivit unui studiu publicat luni, conform Mediafax.

anestezie generala

“Deficitul de memorie, chiar cel minim, poate avea consecinte imediate, intrucat reduce capacitatea de invatare a copiilor”, afirma cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles, autorii acestui studiu.

In schimb, cercetatorii nu au remarcat nicio diferenta intre copiii care au suportat o singura anestezie generala si cei care au suportat mai multe anestezii inainte de varsta de un an.

Aceiasi cercetatori au realizat un studiu paralel, pe 33 de soareci, anesteziati in prima saptamana de viata, si au remarcat ca acestia recunosteau mai putin bine mirosurile in comparatie cu soarecii care nu au fost anesteziati.

Niciunul dintre soareci nu suferise o trauma cerebrala, fapt care dovedeste, potrivit cercetatorilor, ca anestezia generalase afla intr-adevar la originea acelor pierderi de memorie.

Anestezia generala poate sa distruga anumite celule nervoase si afecteaza functionarea sinapselor

Alte studii din trecut au dovedit ca anestezia generala poate sa distruga anumite celule nervoase si afecteaza functionarea sinapselor, insa impactul ei asupra memoriei umane nu fusese inca studiat.

Savantii americani sunt de parere ca este nevoie de o serie de studii suplimentare pentru a afla daca deficitul de memorie este reversibil la om.

Pe langa interventiile chirurgicale, anestezia generala poate fi utilizata pentru a imobiliza bebelusii in timpul anumitor examene medicale precum RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) sau in timpul aplicarii anumitor dispozitive.

Share.

1 Comment

  1. Nu stiu de ce multi medici incearca sa scape de a vorbi cu un copil mic si il nenorocesc cu anestezii de la o varsta cand nu ar fi recomandata. Eu am cautat un medic stomatolog care sa fie medic adevarat si am avut noroc. Pacat de cei care nu au norocul sa dea de Adriana Gargarici si clinica Imperial Dent !

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.