Anglia | Pandemia a ridicat la peste 5 milioane numarul pacientilor care asteapta pentru un tratament in spitale

1

5.122.017 milioane de persoane asteptau sa inceapa un tratament la sfarsitul lunii aprilie 2021, cel mai mare numar din 2007 incoace, potrivit NHS (Sistemul Public de Sanatate). Numarul a crescut in permanenta, in fiecare luna, incepand din mai 2020, cand pe lista de asteptare se aflau 3,83 milioane de oameni. Numarul de persoane care asteapta de mai mult de 52 de saptamani sa inceapa un tratament este de 35 de ori mai mare decat in ​​2020.

Internarile au crescut cu 65% fata de anul trecut

Peste 11 mii de persoane au fost nevoite sa astepte mai mult de un an ca sa inceapa tratamentul, iar cel mai mult au fost amanate interventiile pentru protezele de sold sau genunchi.

Internarile la urgenta in spitalele din Anglia au crescut cu 65% comparativ cu un an in urma, insa cifrele de anul trecut au fost afectate de pandemie. 2,08 milioane de persoane au ajuns la urgente in mai 2021, fata de 1,26 milioane in mai 2020 si in scadere fata de aceeasi luna din 2019, cand se inregistrau 2,17 milioane urgente.

Unele servicii de sanatate au revenit la normal

Stephen Powis, directorul medical al NHS Anglia spune ca serviciile de sanatate mintala au revenit la nivelurile pre-pandemice, precum si ratele de tratament pentru cancer care au ajuns la nivelurile obisnuite, cu aproape 19 din 20 de persoane care incep tratamentul in termen de o luna.

”In ciuda intreruperii extinse a ingrijirii cauzate de pandemie, este incurajator faptul ca cifrele de astazi arata revenirea controalelor de rutina, a celor pentru cancer si ingrijirea sanatatii mintale. Asteptarile medii pentru ingrijiri non-urgente au scazut la 11 saptamani, iar numarul persoanelor care asteapta peste 52 de saptamani a scazut cu peste 50.000 in aprilie”, a adaugat Stephen Powis.

Recent, parlamentarii britanici au avertizat ca epuizarea in randul personalului medical a atins un nivel de ”urgenta” si prezinta un risc pentru viitorul sistemului medical.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Anglia | Pandemia a ridicat la peste 5 milioane numarul pacientilor care asteapta pentru un tratament in spitale • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.