Anglia | Tot mai multi tineri cu COVID-19 internati la terapie intensiva

1

Pe fondul cresterii numarului tinerilor internati la terapie intensiva, epidemiologii atrag atentia ca, desi rata de infectare a scazut pentru a cincea zi consecutiva, impactul ridicarii masurilor din 19 iulie este deja vizibil. O treime din populatia din grupa de varsta 18-29 de ani din Anglia nu a fost vaccinata anti-COVID-19, potrivit Serviciului National de Sanatate (NHS).

Desi tinerii prezinta, in general, un risc mult mai scazut de deces sau de a face forme severe ale bolii, medicii spun ca pacientii internati au varste din ce in ce mai scazute si simptome grave.

”Majoritatea celor care necesita terapie intensiva sunt nevaccinati: unii dintre ei vor muri. Este nespus de greu pentru noi sa vedem oameni care trec printr-o suferinta pe care ar fi putut-o evita prin vaccinare. Vedem pacienti de 30 de ani, sau chiar 20, fara alte probleme medicale, in unitatile ATI”, a declarat dr. Samantha Batt-Rawden, medic ATI.

Frau liber printre tineri, dupa ridicarea restrictiilor

Cazurile de COVID-19 in Anglia sunt de sase ori mai frecvente printre persoanele cu varsta de  16-24 de ani, fata de cei de 50 pana la 69 de ani, potrivit estimarilor Biroului pentru Statistici Nationale.

Potrivit presei britanice, in primul weekend dupa ridicarea ultimelor restrictii, tinerii s-au inghesuit in cluburile de noapte, nu au purtat masti si nici nu au pastrat distanta sociala.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Anglia | Tot mai multi tineri cu COVID-19 internati la terapie intensiva • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.