Antibiotice Iasi incepe productia de iodura de potasiu, in eventualitatea unui atac nuclear

Antibiotice Iasi incepe productia de iodura de potasiu, in eventualitatea unui atac nuclear

1

Antibiotice Iasi va fabrica, incepand de marti, 2,5 milioane de comprimate de iodura de potasiu la fiecare 48 de ore, a anuntat, luni, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. In cazul unui eventual atac nuclear din partea Rusiei, Romania ar avea nevoie de 30 de milioane de comprimate, potrivit estimarilor autoritatilor.

„Incepand de maine, compania Antibiotice Iasi va fabrica o mare cantitate intr-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore. Antibiotice Iasi este un producator responsabil si s-a ocupat. Noi ne-am ocupat inca de acum 10 zile sa facem demersuri”, declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sanatatii atrage,insa, atentia ca iodura de potasiu nu e „panaceu universal, nu se ia preventiv”. In caz de urgenta, in urma unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de iodura de potasiu se face doar in primele ore. Ministerul Sanatatii  se ocupa de asigurarea stocurilor, conform recomandarilor Institutului National de Sanatate Publica, necesarul estimat fiind de maximum 30 de milioane de comprimate.

„Ele vor fi duse la directia Sanatate publica. Important este sa ajunga intr-un timp foarte scurt la nivelul fiecarei primarii, incat sa existe acces”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Antibiotice Iasi incepe productia de iodura de potasiu, in eventualitatea unui atac nuclear • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.