Mit sau adevar: administrarea de anticonceptionale ingrasa?

Mit sau adevar: administrarea de anticonceptionale ingrasa?

1

Se spune ca administrarea de anticonceptionale te ingrasa. Este acest lucru adevarat? Sau fals?

Medicamentele anticonceptionale contin progesteron si estrogen?

Pilulele contraceptive, sau anticonceptionale, administrate zilnic pentru a evita o sarcina neasteptata, contin hormoni de: progesteron si estrogen.

Progesteronul din anticonceptionale inhiba dezvoltarea foliculara si sprijina sarcina. Desi nivelul crescut de progesteron inhiba fertilitatea, odata sarcina instalata progesteronul sprijina dezvoltarea fetala, mai ales prin efectele pozitive asupra uterului.

Estrogenul din anticonceptionale este responsabil pentru caracterele sexuale secundare si  inhiba dezvoltarea foliculara. Mentinerea caracterelor sexuale secundare feminine, cum ar fi dezvoltarea sanilor sau pilozitatea redusa a femeilor, cat si actiunea contraceptiva, recomanda estrogenul ca fiind parte a produselor care ajuta la evitarea sarcinii.

De un numar de efecte de intensitate redusa precum cresterea apetitului si retentia de apa este responsabil estrogenul, insa concentratia extrem de mica a estrogenului din anticonceptionale nu provoaca aceste efecte, sau cel putin, nu intr-un mod semnificativ.

Prin anii ’60 medicamentele anticonceptionale contineau concentratii de hormoni de cateva ori mai mari decat cele continute din medicamentele anticonceptionale de azi.

Concentratiile de hormoni din medicamentele anticonceptionale din anii trecuti erau de pana la 1000 de ori mai mari decat era necesar!

De aceea, femeile care luat aceste anticonceptionale se ingrasau, din cauza cresterii apetitului si prin retentia de apa.

Concluzie: Datorita concentratiei mici de hormoni din medicamentele anticonceptionale actuale, mitul medical conform caruia daca iei anticonceptionale te ingrasi, este, astazi, fals.

Share.

1 Comment

  1. Desigur ca continutul de progesteron si de estrogen din anticonceptionale nu ingrasa. Insa acestea mai contin si alti compusi, asa cu este zaharul, amidonul, etc., iar acelea ingrasa. De fapt, cantitatea de zahar dintr-o pilula anticonceptionala este chiar destul de ridicata si s-ar putea sa fie mai sanatos sa mananci o ciocolata. De aceea sunt interzise diabeticilor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.