Apa – cat de important e consumul de apa pentru organism?

0

Apa este foarte importanta pentru organismul nostru, fara ea, existenta noastra nu ar putea fi posibila. Foarte putini oameni constientizeaza cat este de important consumul de lichide pentru organism, de aceea trebuie sa fim atenti la aportul de lichide pe care il oferim organismului nostru.

Ganditi-va la apa ca un nutrient de care corpul dumneavoastra are nevoie, care este prezent in lichide, apa curata si alimente. Toate acestea sunt esentiale zilnic pentru a inlocui cantitatea mare de lichide pierduta in fiecare. Pierderile de lichide apar continuu, de la evaporarea pielii, respiratie, urina si scaun, iar aceste pierderi trebuie inlocuite zilnic pentru o sanatate buna.

Cand avem senzatia de gura uscata, sau sete, organismul nostru este deja deshidratat. De aceea este bine sa ne formam un obicei din a bea lichide constant, la intervale mici de timp.

Organismul este compus din aproximativ 60% apa

Apa potabila ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor corporale. Corpul tau este compus din aproximativ 60% lichid. Functiile acestor fluide corporale includ digestia, absorbtia, circulatia, crearea de saliva, transportul nutrientilor si mentinerea temperaturii corpului.

Cand suntem deshidratati, creierul declanseaza mecanismul de sete al organismului. Ar trebui sa ascultati aceste indicatii ale organismului si sa beti apa, suc, lapte, cafea – altceva decat alcool.

Apa poate ajuta la controlul caloriilor

De ani de zile, cei care vor sa slabeasca au consumat multa apa ca strategie de pierdere in greutate.

Alimentele cu continut ridicat de lichide tind sa arate mai mari, volumul sau mai mare necesita mai mult timp de mestecare si este absorbit mai lent de corp, ceea ce va ajuta sa va simtiti plini. Alimentele bogate in lichide includ fructe, legume, supe pe baza de bulion, fulgi de ovaz si fasole.

Apa face bine pielei

Ea ajuta pielea sa arate bine. Pielea dvs. contine multe lichide si functioneaza ca o bariera protectoare pentru a preveni pierderea excesului de lichid.

Deshidratarea face ca pielea sa arate mai uscata si mai incretita, care poate fi imbunatatita cu o hidratare adecvata. Dar, odata ce sunteti hidratat adecvat, rinichii preiau si elimina fluidele in exces.

Apa iti ajuta rinichii

Fluidele corporale transporta deseuri in si din celule. Principala toxina din organism este azotul de uree din sange, un deseu solubil in lichidul care este capabil sa treaca prin rinichi pentru a fi excretat in urina. Rinichii fac o treaba minunata de curatare si eliminare a corpului tau de toxine, atata timp cat consumul de lichide este adecvat .

Cand primiti suficiente lichide, urina curge liber, este de culoare deschisa si fara miros. Atunci cand corpul dumneavoastra nu primeste suficiente fluide, concentratia urinii, culoarea si mirosul cresc deoarece rinichii capteaza un lichid suplimentar pentru functii corporale.

Daca beti de obicei putina apa, este posibil sa aveti un risc mai mare pentru a face pietre la rinichi, in special in zonele cu clima calda.

 

Share.

Leave A Reply