Apel de la Salvati Copiii Romania. Ajuta si tu!

Apel de la Salvati Copiii Romania. Ajuta si tu!

0

Salvati Copiii Romania: Ajuta si tu, cu un efort minim, doneaza lunar 10, 30 sau 100 de lei! Organizatia a lansat o actiune de atragere de fonduri pentru echiparea Sectiei de terapie intensiva neonatala a spitalului ”Grigore Alexandrescu” cu un incubator de ultima generatie, in valoare de 10.000 de euro.

Salvati Copiii Romania: anul trecut am poposit in 18 spitale, anul acesta avem pe lista 28

Pentru acest incubator incubator de ultima generatie este nevoie de mobilizarea cat mai multor donatori, persoane fizice sau juridice, in conditiile in care, pentru a face fata nevoilor din aceasta sectie, incubatorul ar trebui instalat in urmatoarele doua luni.

”Sunt trei ani de cand Salvati Copiii Romania a lansat programul de dotare a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din intreaga tara. Anul trecut am poposit in 18 spitale, anul acesta avem pe lista 28. In ciuda eforturilor noastre, in continuare, in Romania mor anual 1.900 de copii cu varsta mai mica de un an. In fiecare zi, aflam de noi si noi cazuri tragice de bebelusi nascuti prematur, care stim ca ar putea fi salvati daca fiecare spital din tara ar fi dotat corespunzator. Depunem fara incetare eforturi in acest sens. Acum, a venit randul Spitalului ”Grigore Alexandrescu”… Ajuta si tu, cu un efort minim. Doneaza lunar 10, 30 sau 100 de lei pentru a sustine sansa la viata a fiecarui copil”, transmite Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatia Salvati Copiii Romania.

La terapie intensiva neonatala, la ”Grigore Alexandrescu”, ajung cazuri grave

La Sectia de terapie intensiva neonatala a spitalului ”Grigore Alexandrescu”, copiii internati aici sunt, cu totii, cazuri grave: majoritatea sufera de malformatii grave, respectiv peritonite, atrezii de esofag sau de intestin, iar sansa lor de supravietuire depinde de echipa de medici si de aparatura pe care acestia o au la dispozitie. Sectia a fost infiintata recent, in anul 2000, pentru a raspunde nevoilor copiilor nascuti prematur care ajung aici din intreaga tara.

”Ingrijim copii de 700-800 grame, iar unii dintre ei ajung sa stea in spital luni de zile, timp in care casa lor este, practic, un incubator. Raman aici, in sectia de terapie intensiva, pana cand capata suficiente forte sa-si ia viata pe cont propriu. Pentru el, incubatorul este un mod de viata”, spune Ana-Maria Bradeanu, medic neonatolog in cadrul spitalului ”Grigore Alexandrescu”, citata de cei de la Salvati Copiii Romania. Din pacate, supraaglomerarea sectiei de terapie intensiva face ca, prea des, medicii sa fie fortati sa aleaga intre bebelusii care vor avea acces la unul dintre cele patru incubatoare existente, spun cei de la Salvati Copiii Romania.

Salvati Copiii: Romania, pe primul loc in UE, cu o rata a mortalitatii infantile de 9 la 1000 de copii nascuti vii

Salvati Copiii Romania isi propune schimbarea statisticilor dureroase: la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Tara noastra se mentine pe primul loc in UE, cu o rata a mortalitatii infantile de 9 la 1000 de copii nascuti vii in 2012, cauza principala fiind nasterile premature.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.