Apel disperat al medicilor catre populatie. „Am atins ultima linie de aparare in aceasta lupta”

Apel disperat al medicilor catre populatie. „Am atins ultima linie de aparare in aceasta lupta”

1

Medicii din Capitala, la capatul puterilor. Epuizati dupa un an de lupta cu pandemia de coronavirus, fac apel la populatie sa respecte regulile sanitare ca sa nu se infecteze si sa aglomereze spitalele, si asa supraincarcate.

„Nu vom putea sa iesim la liman”

Medicul sef al SMURD Bucuresti Bogdan Oprita subliniaza importanta cooperarii dintre populatie si medici.

„Pana cand nu va exista o colaborare din partea populatiei, oricat de multe masuri am lua, nu vom putea sa iesim la liman. Trebuie sa intelegeti ca avem o capacitate limitata si ca nu putem sa ne dezvoltam la infinit.”

Managerul Spitalului ”Sf Pantelimon” din Bucuresti atarage atentia asupra unui aspect de care medicii se plang deja de multa vreme – epuizarea.

„Avem inclusiv pacienti intrubati in unitatea UPU. Daca va creste numarul de pacienti, nu stiu cum vom mai reactiona, personalul este obosit, este intr-o rutina care poate sa se transforme intr-o uzura”, declara Dragos Davitoiu.

„Am atins ultima linie de aparare in aceasta lupta”

Managerul interimar al Institutului Oncologic Bogdan Tanase spune ca sistemul sanitar a ajuns la limita . Asta, in conditiile in care pana si spitalele care trateaza cancerul au trebuir sa contribuie cu paturi de terapie intensiva.

„Situatia este extrem de grava si, practic, odata cu implicarea in efortul acesta a unor spitale cum ar fi Institutul Oncologic Bucuresti sau Institutul Clinic Fundeni, am atins ultima linie de aparare in aceasta lupta cu aceasta pandemie.” declara Dragos Davitoiu.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Apel disperat al medicilor catre populatie. „Am atins ultima linie de aparare in aceasta lupta” • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.