Argumente pro vaccinare: sa aleaga parintele

Argumente pro vaccinare: sa aleaga parintele (VIDEO)

0

Care este riscul complicatiilor la boala si cel al reactiilor adverse severe dupa vaccinare? Diferenta e enorma. Parintele este chemat sa aleaga!

“Bolile infectioase si sanatatea publica” – aceasta tema, in legatura cu vaccinarea si preventia, a fost abordata de conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala.

“Haideti sa vedem daca vaccinurile astea, care sunt atat de discutate, cu opinii destule contra, din pacate, si nu numai in Romania sunt cumva victima propriului succes si sa vedem aici cateva imagini care nu sunt cele mai dure, sa spun asa, pentru ca trebuia sa punem un banner din acela, care sa scrie ca te pot afecta emotional!”, a afirmat presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, referindu-se la variola, care a fost eradicata exclusiv datorita vaccinarii, sechele de polio – boala care este in curs de eradicare, tot prin vaccinare, si tetanosul la nou-nascut, care este o boala, de asemenea, controlata prin vaccinare. “Oare vaccinurile sunt cumva victima propriului succes? Sunt aceste performante, efectiv, pentru sanatatea oamenilor nisteinsuccese, niste lucruri rele sau niste lucruri bune? Ramane ca fiecare sa dea raspunsul la intrebarea asta, pentru el, si in unele cazuri, pentru altii”, a spus specialistul.

IMG_2051

“Sa lamurim o problema de ce tot vorbim de 60% acoperire vaccinala, de 80%, de ce e rau sa fie 60% sau 70%, de ce e bine sa fie 80% din copii vaccinati sau 90%”, a continuat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici, folosind un exemplu cu… vacute: “Vacutele care vin cu boala sunt cele care aduc boala in colectivitate sau cele care sunt vaccinate le protejeaza pe cele nu sunt vaccinate. Aici discutam despre imunitatea colectiva. Cu cat procentul de indivizi vaccinati este mai mare, cu atat protectia este mai solida pentru cei care din varii motive nu au protectie vaccinala, pentru ca dupa fiecare campanie de vaccinare, un procent din cei vaccinati nu dezvolta protectie postvaccinala, din motive fiziologice sau patologice. Sunt si alte motive pentru care un procent din acesta exista si acest procent, fie ca refuza vaccinarea, este aparat, practic, de cei care sunt imunizati. Nici de vaccinarea asa-zisa naturista, care nu exista, nici de vacinarea asa-zisa homeopata, care nu exista in niciun caz directionata pe o anumita boala, nici de acestea, nici de celelalte nu este protejat copilul, ci este protejat de aceasta imunitate colectiva. In momentul in care acest procent de vaccinati va scadea si va ajunge la cifre de 60% sau sub 70% cum, din pacate, la unele vaccinari si in unele zone din tara, s-a ajuns, riscul bolilor reapare, pentru ca agentii patogeni sunt prezenti, ei n-au disparut, sunt prezenti si asteapta populatia care sa fie descoperita din punct de vedere imunitar pentru ca sa genereze din nou boala”, a explicat vorbitorul.

IMG_2030

Conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici a raspuns la cateva acuze aduse vaccinurilor: se spune ca prin programele nationale de imunizari se administreaza prea multe antigene, la cate antigene poate raspunde sistemul imunitar al copilului?

IMG_2037

La peste 100.000! Cate vaccinuri avem in cel mai elaborat program de imunizari din lume, cel din Statele Unite? Avem 11 vaccinuri. Deci avem maximum 20 de componente. Atunci despre ce discutam? Unde sa fie agresiunea acelor multe antigene, acelor multe componente care fac rau sugarului, mai ales ca sunt esalonate pe un interval lung de timp“, a explicat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici. “O infectie de cai respiratorii superioare cred ca a avut aproape toata lumea. Cate antigene te agreseaza in cazul unei infectii de cai respiratorii superioare? Intre patru si zece. Cate antigene te agreseaza in cazul unei infectii streptococice, a unei amigdalite cu streptococ de grupa A? Intre 25 si 50. Cate componente ale programul national de imunizari cel mai elaborat? 11. Si atunci despre ce vorbim?”, a continuat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici.

IMG_2043

Alta acuza: cu vaccinurile, se introduc proteine, polizaharide, se introduc acele urme fine de canamicina!

“Pai canamicina asta nu este curara, nu este cianura, este un antibiotic care se administreaza in doze destul de corespunzatoare in diverse boli. Conteaza cum transmiti informatia: urme fine… Si omul cand aude: urme fine, canamicina, suna rau – nu-mi vaccinez copilul! Si mai sunt si alte modalitati de a transmite o anumita informatie in asa fel incat sa faci un soi de manipulare si informatia sa ajunga sa duca la o reactie care nu este cea care ar trebui sa fie”.

Trebuie sa ne uitam ce se intampla cand nu vaccinam!, spunea specialistul. Desi nu s-a putut stabili nicio legatura faptica intre rujeola, rubeola, oreion si autism, din 1998 pana in 2000 nu s-au facut – din cauza acestei presupuneri – vaccinari in Marea Britanie, iar o epidemie de rujeola, cu 1.600 de cazuri, a dus la 350 de spitalizari si trei decese:

“Cu asta in Marea Britanie s-a terminat cu carcoteala impotriva vaccinului ROR”!

“Eu propun, de exemplu, ca in cabinetele medicale sa pui, cand il convingi pe parinte, sa-i spui: astea sunt complicatiile la rujeola si astea sunt reactii adverse severe dupa vaccinarea rujeolica: pneumonie 6%, encefalita – 1 la 10.000, decese – 2 la 1.000, iar la vaccinare ai 1 la 1.000.000 encefalita. Pai sa aleaga parintele, vrea riscul de 1 la 10.000 sau riscul de 1 la 1.000.000?”, au fost cuvintele presedintelui Societatii Romane de Epidemiologie la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.