Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    Facebook Twitter Instagram
    Noutati:
    • De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?
    • Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
    • Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)
    • Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)
    • Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere
    • Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″
    • Un autocar în care se aflau aproximativ 60 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz pe autostrada dintre Padova și Bologna
    • Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială
    RSS Facebook Twitter LinkedIn
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    • Home
    • Video
      1. Miturile dauneaza grav sanatatii
      2. Sanatos&Gustos
      3. PRO si CONTRA vaccinarii
      4. pediatrie
      5. ortopedie și traumatologie
      6. oncologie medicală
      7. boli infecțioase
      8. chirurgie
      Featured

      Povestea Fundatiei Speranta. 30 de ani de la înființarea primului serviciu specializat pentru copiii cu dizabilități din România || VIDEO

      Recent
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro18 January 20231

      Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″

    • Articole
      1. alergologie și imunologie clinică
      2. boli infecțioase
      3. oncologie medicală
      4. pediatrie
      Featured

      BioHome3D – prima casa realizata in intregime din materiale BIO prin printare 3D

      Recent
      NaN
      By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

      De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro15 January 20231

      Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro11 January 20231

      De ce este ianuarie cea mai deprimantă lună din an?

    • Portia de Sanatate
    • Alo, 112!
    • Ultima Statie
    • Auto Moto Show
    • Contact
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    You are at:Home » PRO si CONTRA vaccinarii » Argumente pro vaccinare: sa aleaga parintele (VIDEO)

    Argumente pro vaccinare: sa aleaga parintele (VIDEO)

    0
    By Zsolt Tamassy on 26 November 2015 PRO si CONTRA vaccinarii, Video

    Care este riscul complicatiilor la boala si cel al reactiilor adverse severe dupa vaccinare? Diferenta e enorma. Parintele este chemat sa aleaga!

    “Bolile infectioase si sanatatea publica” – aceasta tema, in legatura cu vaccinarea si preventia, a fost abordata de conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala.

    “Haideti sa vedem daca vaccinurile astea, care sunt atat de discutate, cu opinii destule contra, din pacate, si nu numai in Romania sunt cumva victima propriului succes si sa vedem aici cateva imagini care nu sunt cele mai dure, sa spun asa, pentru ca trebuia sa punem un banner din acela, care sa scrie ca te pot afecta emotional!”, a afirmat presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, referindu-se la variola, care a fost eradicata exclusiv datorita vaccinarii, sechele de polio – boala care este in curs de eradicare, tot prin vaccinare, si tetanosul la nou-nascut, care este o boala, de asemenea, controlata prin vaccinare. “Oare vaccinurile sunt cumva victima propriului succes? Sunt aceste performante, efectiv, pentru sanatatea oamenilor nisteinsuccese, niste lucruri rele sau niste lucruri bune? Ramane ca fiecare sa dea raspunsul la intrebarea asta, pentru el, si in unele cazuri, pentru altii”, a spus specialistul.

    IMG_2051

    “Sa lamurim o problema de ce tot vorbim de 60% acoperire vaccinala, de 80%, de ce e rau sa fie 60% sau 70%, de ce e bine sa fie 80% din copii vaccinati sau 90%”, a continuat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici, folosind un exemplu cu… vacute: “Vacutele care vin cu boala sunt cele care aduc boala in colectivitate sau cele care sunt vaccinate le protejeaza pe cele nu sunt vaccinate. Aici discutam despre imunitatea colectiva. Cu cat procentul de indivizi vaccinati este mai mare, cu atat protectia este mai solida pentru cei care din varii motive nu au protectie vaccinala, pentru ca dupa fiecare campanie de vaccinare, un procent din cei vaccinati nu dezvolta protectie postvaccinala, din motive fiziologice sau patologice. Sunt si alte motive pentru care un procent din acesta exista si acest procent, fie ca refuza vaccinarea, este aparat, practic, de cei care sunt imunizati. Nici de vaccinarea asa-zisa naturista, care nu exista, nici de vacinarea asa-zisa homeopata, care nu exista in niciun caz directionata pe o anumita boala, nici de acestea, nici de celelalte nu este protejat copilul, ci este protejat de aceasta imunitate colectiva. In momentul in care acest procent de vaccinati va scadea si va ajunge la cifre de 60% sau sub 70% cum, din pacate, la unele vaccinari si in unele zone din tara, s-a ajuns, riscul bolilor reapare, pentru ca agentii patogeni sunt prezenti, ei n-au disparut, sunt prezenti si asteapta populatia care sa fie descoperita din punct de vedere imunitar pentru ca sa genereze din nou boala”, a explicat vorbitorul.

    IMG_2030

    Conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici a raspuns la cateva acuze aduse vaccinurilor: se spune ca prin programele nationale de imunizari se administreaza prea multe antigene, la cate antigene poate raspunde sistemul imunitar al copilului?

    IMG_2037

    “La peste 100.000! Cate vaccinuri avem in cel mai elaborat program de imunizari din lume, cel din Statele Unite? Avem 11 vaccinuri. Deci avem maximum 20 de componente. Atunci despre ce discutam? Unde sa fie agresiunea acelor multe antigene, acelor multe componente care fac rau sugarului, mai ales ca sunt esalonate pe un interval lung de timp“, a explicat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici. “O infectie de cai respiratorii superioare cred ca a avut aproape toata lumea. Cate antigene te agreseaza in cazul unei infectii de cai respiratorii superioare? Intre patru si zece. Cate antigene te agreseaza in cazul unei infectii streptococice, a unei amigdalite cu streptococ de grupa A? Intre 25 si 50. Cate componente ale programul national de imunizari cel mai elaborat? 11. Si atunci despre ce vorbim?”, a continuat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici.

    IMG_2043

    Alta acuza: cu vaccinurile, se introduc proteine, polizaharide, se introduc acele urme fine de canamicina!

    “Pai canamicina asta nu este curara, nu este cianura, este un antibiotic care se administreaza in doze destul de corespunzatoare in diverse boli. Conteaza cum transmiti informatia: urme fine… Si omul cand aude: urme fine, canamicina, suna rau – nu-mi vaccinez copilul! Si mai sunt si alte modalitati de a transmite o anumita informatie in asa fel incat sa faci un soi de manipulare si informatia sa ajunga sa duca la o reactie care nu este cea care ar trebui sa fie”.

    Trebuie sa ne uitam ce se intampla cand nu vaccinam!, spunea specialistul. Desi nu s-a putut stabili nicio legatura faptica intre rujeola, rubeola, oreion si autism, din 1998 pana in 2000 nu s-au facut – din cauza acestei presupuneri – vaccinari in Marea Britanie, iar o epidemie de rujeola, cu 1.600 de cazuri, a dus la 350 de spitalizari si trei decese:

    “Cu asta in Marea Britanie s-a terminat cu carcoteala impotriva vaccinului ROR”!

    “Eu propun, de exemplu, ca in cabinetele medicale sa pui, cand il convingi pe parinte, sa-i spui: astea sunt complicatiile la rujeola si astea sunt reactii adverse severe dupa vaccinarea rujeolica: pneumonie 6%, encefalita – 1 la 10.000, decese – 2 la 1.000, iar la vaccinare ai 1 la 1.000.000 encefalita. Pai sa aleaga parintele, vrea riscul de 1 la 10.000 sau riscul de 1 la 1.000.000?”, au fost cuvintele presedintelui Societatii Romane de Epidemiologie la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala.

    GALERIE FOTO:

    More from my site

    • Prima cantitate de vaccin antigripal a ajuns in tara. Ministrul Sanatatii s-a vaccinat in ParlamentPrima cantitate de vaccin antigripal a ajuns in tara. Ministrul Sanatatii s-a vaccinat in Parlament
    • Exportul de vaccin ROR a fost suspendat cu avizul UEExportul de vaccin ROR a fost suspendat cu avizul UE
    • Schema de vaccinare obligatorie a copiilor in 2017Schema de vaccinare obligatorie a copiilor in 2017
    • Legea vaccinarii este in stadiul de avizare. Parintii nu vor avea obligatia de a-si vaccina copiii, in anumite conditiiLegea vaccinarii este in stadiul de avizare. Parintii nu vor avea obligatia de a-si vaccina copiii, in anumite conditii
    • Vaccinul hexa­valent lipseste din cabinetele medicilor inca din luna maiVaccinul hexa­valent lipseste din cabinetele medicilor inca din luna mai
    • Saptamana europena a vaccinarii – 24-30 aprilie 2016Saptamana europena a vaccinarii – 24-30 aprilie 2016
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Leave A Reply Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNcwBJPvfWQ
    Boli/Afectiuni

    Acneea
    Adenomul de prostata
    ADHD
    Alcoolismul
    Alergii
    Alzheimer
    Anemia
    Ambrozia - alergia la ambrozie
    Apendicita
    Apneea in somn
    Artrita
    Artroza
    Astmul bronsic
    Ateroscleroza
    Boala Crohn – inflamatia colonului
    Boala inflamatorie pelvina
    Boala Parkinson
    Bolile pulmonare cronice
    Cancerul de san
    Candida
    Candidoza bucala
    Cataracta
    Celulita
    Chist ovarian
    Ciuperca piciorului
    Colici la copii
    Constipatia
    Depresia
    Dermatita atopica
    Deshidratarea
    Diabet
    Diareea
    Displazia de sold
    Distonia
    Durere in piept
    Durerea de cap
    Durerea de genunchi
    Enurezisul
    Enterocolita
    Febra la copii
    Fibromul uterin
    Fibroza chistica (mucoviscidoza)
    Gonoreea
    Glanda tiroida
    Gripa
    Guta
    Hemoroizii
    Hepatita
    Hernia de disc
    Herpes
    Incontinenta urinara la femei
    Intoxicatiile cu ciuperci
    Lupus
    Mastita
    Meningita
    Neuropatia diabetica
    Obezitatea
    Onicomicoza
    Osteoartrita
    Otita la copii
    Oxiuri
    Pietre la rinichi
    Pojarul
    Psoriazis
    Raceala
    Rujeola
    Salmoneloza
    Sangerari vaginale la fetite
    Schizofrenia
    Sindromul picioarelor nelinistite
    Toxina botulinica
    Tromboza
    Tuberculoza (TBC)
    Toxoplasmoza
    Ulcerul
    Varice
    Varicela
    Vegetatii adenoide
    Vergeturile
    Zona Zoster
    Ultimele
    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro19 January 20231

    Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere

    Jooble
    Linkuri utile:
    Rezidentiat 2014 | Parteneri | Asociatii de pacienti

    Site-ul www.televiziunea-medicala.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
    Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

    Copyright © 2014 Televiziunea Medicala. Powered by Contur Media

    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT