Aritmiile - cauze, simptome, tratament (VIDEO)

Aritmiile (bataile neregulate ale inimii) – cauze, simptome, tratament (VIDEO)

0

Aritmiile, bataile neregulate ale inimii, sunt un semn ca ceva nu este in regula, iar pentru a se stabili din ce cauza apar, precum si tipul de aritmie medicul trebuie sa stie cum se resimt aceste batai.

Cuprins: 

  1. Generalitati
  2. Video
  3. Simptome
  4. Cauze

Aritmiile – simptome

In mod obisnuit noi nu simtim inima, iar in momentul in care resimtim subiectiv ca se intampla ceva sunt de fapt palpitatiile. Cum le resimtim este foarte important, pentru ca medicul sa se poate orienta in legatura cu cauza si tipul de aritmie. Le resimtim ca si schiopatari sau se opreste. Senzatiile acestea sunt date de extrasistole, adica batai neregulate. Foarte multi bolnavi spun ceea ce simt. Sunt si tulburari de ritm si bolnavul spune ca se zbate inima. E important sa stii daca a debutat brusc si s-a sfarsit brusc. Asta orienteaza medicul spre un anume tip de tulburare de aritmie. Cele care vin brusc si se termina brusc se cheama paroxistice.

Uneori, intr-o tulburare de ritm cu ritm rapid bolnavul poate sa aiba ameteli, lesin, pierdere de cunostiinta cu sincopa. Pacientul poate avea lipsa de aer, bolnavul are senzatia ca vin palpitatii si nu primeste aer. Mai poate avea angina, in momentul in care ritmul incepe sa fie rapid atunci incarcarea este redusa, iar bolnavul care are o patologie de fond.

Aritmiile – cauze

Aritmiile nu ii ocolesc nici pe tineri, care, in urma oboselii, a muncii fizice, a noptilor pierdute si a diferitelor excese de cafea, coca-cola, energizante sau fumat se prezinta la medic.

Tinerii pot sa aiba frecvent extrasistole, vin multi obositi, surmenati de munca fizica, de noptile pierdute, de excesul de coca-cola si cafeaua in exces.

“O cauza de acest tip a fumat mult, a baut mult a mai luat si redbull astea sigur se rezolva in situatia in care bolnavul nu are o boala organica reala si tot medicul va fi cel care face un examen clinic si va ajunge la concluzia ca toate vin pe o inima normala. Trebuie eliminati factorii care fac rau. Uneori, banalele medicamente antivirale contin efedrina sau pseudoefedrina. Ne trezim cu bolnavi mai fragili care vin pentru aritmii, pentru ca in compozitia acestor medicamente foarte multe din acestea au substante vinovate pentru palpitatii. Problema este daca exista o patologie reala a inimii, lucrurile stau altfel. Pot sa apara tahicardii supraventriculare pe care le pot face si tinerii.”, a spus prof.univ.dr. Rodica Avram, medic primar, Șeful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Județean, Timișoara.

Fumatul in exces, consumul de alcool in exces, sportul in exces, cafeaua poate sa faca o tulburare de ritm. Cafeaua in exces nu este neaparat aritmogena la o persoana care nu are boala de fond, pot fi baute si 5 cafele pe zi. Omul trebuie sa stie ca are o medicatie de urmat si trebuie sa si-o faca, sa nu faca eforturi fizice mari decat intr-o anumita limita.

Pentru a preveni aritmiile, specialistii cardiologi recomanda evitarea factorilor de risc.

autor: Liana Gorun

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.