Arta realizata de detinuti. Beneficiari, copii grav bolnavi

Arta realizata de detinuti. Beneficiari, copii grav bolnavi

0

Expozitia ”Omul in oglinda” aduce laolalta lucrari de pictura, grafica si fotografie realizate de detinuti aflati in penitenciare din Romania, Ungaria si Grecia. Scopul final al evenimentului este unul caritabil, acela de a sprijini copii cu afectiuni medicale grave!

Fondurile obtinute din valorificarea lucrarilor acestor detinuti vor fi donate Centrului de Transplant Medular

Lucrarile acestor detinuti sunt expuse in perioada 10 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, de Penitenciarul Timisoara, in calitate de organizator, in colaborare cu Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Afectiuni Hemato– Oncologice „Patricia Popa”, in incinta Filarmonicii Banatul Timisoara.

Evenimentul urmareste ”implicarea detinutilor in actiuni de caritate, in vederea formarii si dezvoltarii de capacitati si atitudini menite sa contribuie la optimizarea dezvoltarii personale si cresterii sanselor de reintegrare sociala”, precizeaza chestor de penitenciare dr. Ioan Bala.

Fondurile obtinute din valorificarea lucrarilor acestor detinuti vor fi donate Centrului de Transplant Medular din cadrul Spitalului „Louis Turcanu” din Timisoara pentru achizitionarea de echipament medical.

Catalogul lucrarilor realizate de detinuti, aflate in expozitia ”Omul in oglinda”, poate fi vizualizat pe site-ul Penitenciarului Timisoara.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.