Curs de specializare in chirurgia artroscopica a umarului (VIDEO)

0

In perioada 11-12 mai 2017 a avut loc cel de-al treilea curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului, la Timisoara.

“Am avut un numar de peste 50 de participanti din toate colturile tarii, precum si din Serbia, deci din nou, acest curs s-a bucurat de acelasi interes. Cursul a fost structurat in doua parti: o parte teoretica si partea care suscita cel mai mare interes, partea practica, cursantii au avut posibilitatea sa practice pe modele noduri, interventii chirurgicale virtuale si practic aceasta parte se bucura de cel mai mare interes din partea lor.”a spus dr. Cosmin Faur – specialist ortoped.

artroscopie umar

Curs de specializare in chirurgia artroscopica a umarului sub egida Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi (AAOS)

Cursul se desfasoara sub egida Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi (AAOS), care a fost reprezentata la Timisoara de 2 specialisti de renume mondial in chirurgia umarului.

artroscopie umar

“Scopul acestui curs de 4 ani pana acum, eu impreuna cu dr. Marra, incercam sa introducem tehnici moderne de tratament pentru umar tinerilor medici romani Cand am venit aici prima oara, acum 4 ani, ne-am dat seama ca exista multe afectiuni ale umarului netratate si invatand un numar mic de tinerii medici, speram ca ei la randul lor, sa invete si alti medici aceste tehnici moderne de tratare a afectiunilor de umar.”, a spus Dr. William Stetson – Academia Americana a Chirurgilor Ortopezi.

artroscopie umar

“Scopul acestui curs este acela de a invata medicii chirurgi  din Romania sa trateze afectiunile umarului. Ne dorim ca participantii sa inteleaga tehnicile chirurgicale precum si tehnicile non-chirurgicale si reabilitarea pentru fiecare caz in parte.“, a spus  Prof. Guido Marra – Academia Americana a Chirurgilor Ortopezi.

artroscopie umar

Cei prezenti la curs au putut participa si la o sesiune practica, la care au avut ocazia sa isi imbunatateasca abilitatile practice.

artroscopie umar

“Atat pentru medicii rezidenti cat si pentru specialisti consider ca este deosebit de util pentru ca ofera inceputul artroscopiei, practic te introduce in elementele cele mai de baza.”, participant la curs.

artroscopie umar

In Romania protezarea umarului este mai putin cunoscuta, de aceea este importanta pregatirea medicilor ortopezi romani, in domeniul diagnosticarii si tratarii afectiunilor umarului.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply