Asistentele medicale ar putea primi amenzi intre 500-5000 lei

1

Asistentele medicale ar putea primi amnezi intre 500-5000 de lei, beneficiarul amenzilor fiind OAMMR.

Aceste amenzi se aplica ca si o sanctiune disciplinara propuse de Ministerul Sanatatii si este mentionata in art. 438 alin. (1) lit. c) din proiectul de Lege privind exercitarea profesiilor in sistemul de sanatate.

Federatia ”Solidaritatea Sanitara” din Romania solicita eliminarea acestei prevederi

Federatia ”Solidaritatea Sanitara” din Romania solicita eliminarea acestei prevederi, in documentul oficial comunicat astazi Ministerului Sanatatii, amendarea asistentilor medicali de catre OAMMR ca sanctiune pentru abaterea disciplinara (de fapt ca metoda de a colecta resurse financiare) fiind o grava incalcare a prevederilor legale privind abaterile disciplinare.

Mai mult decat atat, castigul potential pune OAMMR-ul in conflict de interese in privinta desfasurarii oricărei cercetari.

Documentul oficial al Federatiei ”Solidaritatea Sanitara” din Romania pe tema proiectului de Lege privind exercitarea profesiilor in sistemul de sanatate, transmis astazi Ministerului Sanatatii, poate fi accesat urmand acest link:

http://www.solidaritatea-sanitara.ro/index.php/stiri/20973-legea-profesiilor-in-sanatate-propunerile-federatiei-solidaritatea-sanitara

Share.