5 noi colegi virtuali la Spitalul de Urgenta din Timisoara

5 noi colegi virtuali la Spitalul de Urgenta din Timisoara (VIDEO)

1
Personalul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din Timișoara are 5 noi colegi virtuali. Unitatea sanitară beneficiază de un proiect pilot, alaturi de alte 6 spitale din țară. Realizatorii proiectul „Infirmiera Virtuală” estimează că în 2 luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale.

“Cu ajutorul colegilor nostri virtuali, comunicam mai bine cu colegii din partea cealalta, care astfel pot sa vizualizeze si pacientul si nu mai trebuie sa intre in aceasta zona, au io imagine mult mai ampla asupra pacientului.”, a declarat Dr. Tunde Fabian, medic UPU SCJUPBT.
asistenti virtuali
“Fara indoiala sunt utili, pentru ca pe deoparte noi ne-am axat pe asigurarea mijloacelor de protectie pentru personalul care intra acolo, pe de alta parte incercam in cat mai mare masura sa scadem expunerea. Acesti colegi ne ajuta sa scadem expunerea personalului, in special al colegilor care sunt de grada pe sectiile spitalului ei putand avea acces la pacientul care se afla in zona potential contaminata fara sa intre neaparat fizic cu el.”, a spus Dr. Mihai Grecu, sef UPU SCJUPBT.
asistenti virtuali
“Spitalul de Urgenta din Timisoara aprimit astazi cinci noi ajutoare, cinci noi colegi, este vorba de un medic si patru asistente virtuale pe care le vom folosi in cadrul departamentului de primiri urgente, acolo unde am putea spune ca pericolul este cel mai mare pentru ca vin pacineti posibil contaminati, ei sunt triati prin protocoalele noastre speciale si impartiti pe circuite speciale dar noi dorim sa reducem la minim pericolul de expunere al personalului si pericolul de contaminare.”, a spus As. Univ. DR. Raul Patrascu, manager SCJUPBT.
Prezența avatarurilor în prima linie din Zona Roșie a Unității de Primiri Urgențe a SCJUPBT reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care iși desfășoară activitatea în zonele cu suspecți/confirmați cu SARS-COV2.
asistenti virtuali
Alături de Fundația United Way România, Metropolitan Life se implică în proiectul „Infirmiera Virtuală”, o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o solutie „ready to use” din primul minut de la instalare, simpla si sociabila. Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și text cu pacienții, având contact direct în situații esențiale pentru sănătatea acestora.
Share.

1 Comment

  1. Pingback: 5 noi colegi virtuali la Spitalul de Urgenta din Timisoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.