Asociatia ”Salveaza o inima” salveaza ochii Mariei!

Asociatia ”Salveaza o inima” salveaza ochii Mariei!

0

Asociatia ”Salveaza o inima” anunta: ”In numai 30 de zile, am strans 51.540 de dolari pentru operatia Mariei, ochisorii fetitei de doar opt luni vor fi operati in SUA. Este o minune!, spun parintii. In numai 30 de zile de la lansarea campaniei umanitare organizate de Asociatia ”Salveaza o inima”, au fost adunati, printr-un efort colectiv, banii necesari ca acest copil sa vada.

Asociatia ”Salveaza o inima”, despre ce i s-a intamplat Mariei Maximiuc

Dupa nastere, medicii au asigurat-o pe mama micutei de faptul ca Maria este aparent sanatoasa, insa au mentionat ca trebuie sa se prezinte la un control oftalmologic dupa o luna de la nastere, control care nu i s-a facut la externare. La data programata, mama impreuna cu fetita s-au prezentat la spital, insa li s-a spus de catre asistente ca medicul este plecat in concediu de odihna. Dupa nici doua saptamani, au revenit la acel control, iar vestea i-a sfasiat inima mamei: retinopatie de prematuritate, intr-o forma foarte avansata, deoarece boala a fost descoperita prea tarziu, iar aceasta a avansat foarte rapid.

Doi medici specialisti din Cluj, de la spitalul de Urgenta, au incercat, printr-o operatie complicata, sa-i salveze vederea Mariei, insa fara succes, iar parintilor li s-a spus clar, printr-un raport medical, ca nu se mai poate opera in tara, singura sansa fiind in Statele Unite ale Americii. De altfel, Spitalul William Beaumont din Detroit este singurul spital din lume care face astfel de operatii pentru copii la varste atat de fragede.

Atunci a intervenit asociatia ”Salveaza o inima”, care isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine.

Asociatia ”Salveaza o inima”: Sunt mandri ca am pus umarul la infaptuirea acestei minuni

”A fost o munca extrem de grea, insa efortul ne-a fost rasplatit. Aceasta fetita minunata a meritat fiecare efort din partea echipei si din partea oamenilor care au sprijinit aceasta campanie. Sunt mandri ca am pus umarul la infaptuirea acestei minuni si abia asteptam s-o vedem pe Maria cum ne zambeste, la intoarcerea din Statele Unite”, declara Vlad Placinta, presedintele la Asociatia ”Salveaza o inima”.

”Este o minune! Acum o luna si putin eram cu moralul la pamant, credeam ca micuta noastra nu va reusi sa vada niciodata. Gratie Asociatiei Salveaza o inima si a oamenilor cu suflet din tara asta, visul a devenit realitate. Peste o luna, Maria va reusi sa ne vada si suntem foarte emotionati”, a transmis Emilia Maximiuc, mama fetitei.

Fetita este programata in data de 27 aprilie la Spitalul William Beaumont din Detroit, unde va fi operata de dr. Antonio Catone, unul dintre cei mai buni specialisti in retinopatie de prematuritate din lume. Cei peste 50.000 de dolari vor reprezenta costurile interventiei chirurgicale la ambii ochi, transportul, cazarea si analizele post-operatorii, care se vor face in Italia.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.