Au fost rezolvata urgenta de la Unitatea de Primiri Urgente de la SCJU Sibiu

Au fost rezolvata urgenta de la Unitatea de Primiri Urgente de la SCJU Sibiu

0

Lucrarile de extindere a Unitatii de Primiri Urgente din cadrul SCJU Sibiu, finalizate! Aceasta investitie – care ofera conditii mai bune de confort si tratament – era o urgenta, spun autoritatile. Vezi ce a aparut nou la UPU si… ce urmeaza!

Lucrarile au constat in construirea a doua corpuri noi, A si B, in fata, respectiv in spatele vechii cladiri a UPU de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu

In partea din fata — corpul A — constructia cuprinde urmatoarele:
— sala de asteptare pentru pacienti si apartinatori;
— doua grupuri sanitare;
— boxa materiale sanitare;
— copertina de protectie a pacientilor adusi cu salvarea.

In partea din spate — corpul B — constructia cuprinde urmatoarele:
— sala de asteptare pentru pacienti si apartinatori;
— birou medic sef;
— birou asistenta sefa;
— sala raport de garda;
— magazie materiale sanitare si medicamente;
— camera rece (foto SCJU Sibiu).

Receptia lucrarilor de la SCJU Sibiu a fost efectuata cu aproximativ trei luni mai devreme decat era prevazut initial  (ianuarie 2015). Valoarea investitiei s-a ridicat la aproape o jumatate de milion de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judetean Sibiu.

”Aceasta lucrare era o urgenta intrucat conditiile nu erau dintre cele mai bune si nu asigurau fluxurile necesare pentru primirea si interventiile pentru cazurile de urgenta. Este un prim pas spre etapa urmatoare care va fi o noua cladire UPU cu chirurgie si terapie intensiva, care va rezolva fundamental problemele in SCJU Sibiu”, a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Anul acesta, la Unitatea de Primiri Urgente a SCJU Sibiu au fost tratati aproape 50.000 de pacienti

Unitatea de Primiri Urgente de la SCJU Sibiu beneficiaza de serviciile a 18 medici, 49 de asistente, opt infirmieri si 14 brancardieri. Aici se trateaza urgentele medicale pentru tot judetul Sibiu, dar si pentru judetele invecinate cum ar fi Alba, Brasov si Valcea. De la inceputul anului curent pana la data de 1 octombrie in Unitatea de Primiri Urgente a SCJU Sibiu au fost tratati aproape 50.000 de pacienti.

”Acest demers a fost unul necesar, deoarece spatiul existent anterior nu mai corespundea cerintelor actuale, in conditiile cresterii numarului de pacienti si implicit a personalului medical”, a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Anterior extinderii, UPU isi desfasura activitatea intr-un spatiu de aproximativ 300 metri patrati, unde se aflau cabinetele pentru triaj si stabilizare (rotonda), cabinetul de resuscitare, cabinetul de mici interventii chirurgicale, sala ghips, laboratorul de radiodiagnostic, vestiare medici, vestiar asistente, cabinet de garda radiologie, registratura, grup sanitar si hol de asteptare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.