Autismul poate fi detectat la nastere cu un simplu test

Autismul poate fi detectat la nastere cu un simplu test

0

Autismul poate fi detectat de la nastere printr-un simplu test, acum disponibil si in Romania.

Grupul ESPERITE lanseaza testul REALITY, noua generatie de teste ce determina predispozitia genetica pentru autism. REALITY este un test esential in depistarea autismului, deoarece boala poate fi descoperita inca de la nastere. Acest lucru permite interventia timpurie care este abordarea cea mai eficienta in modificarea modului in care se dezvolta autismul. REALITY este un test accesibil si de incredere, convenabil, fara risc, cu rezultate disponibile in mai putin de 3 saptamani.

REALITY permite timpuriu medicilor sa stabileasca terapia in functie de profilul genetic al copilului, reducand anxietatea parintilor. Interventiile sub varsta de 3 ani sunt benefice, profitandu-se de plasticitatea crescuta a creierului, se stimuleaza receptorii creierului la copiii cu autism sa raspunda similar cu copiii fara autism.

Interventia timpurie imbunatateste abilitatile de comunicare, punctajele de inteligenta, comportamentul cognitiv si de adaptare, care sa permita copiilor sa devina mai autonomi, sa urmeze invatamantul de masa si, la varsta de adult, sa obtina locuri de munca si sa traiasca independent.

Autismul este una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei

Autismul este una dintre cele mai frecvente si dificil de diagnosticat tulburari ale copilariei, cu o rata de prevalenta in crestere (1:150 copii in Europa), care afecteaza toate grupurile rasiale, etnice si socio-economice. In cazul fratilor, posibilitatea de aparitie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai in SUA si Marea Britanie, dovedeste ca acesta este mai costisitor decat tratarea cancerului, a bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale la un loc.

“Suntem buni de plata pentru costurile inactiunii si pentru costurile “actiunii nepotrivite”, spune Dr. David Mandell, director al Centrului de Sanatate Mintala, Politici si Servicii de Cercetare, Universitatea din Pennsylvania.

“Aceste cifre arata o nevoie clara de interventii mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal in frageda copilarie”, declara profesorul Martin Knapp, director al Unitatii de Cercetare in Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.
Frederic Amar, Director General al Grupului ESPERITE: “REALITY ofera parintilor si medicilor informatia genetica cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin interventia timpurie, prin promovarea unei abordari proactive si responsabile fata de ceea ce este cel mai bine pentru copil”.

Grupul ESPERITE a achizitionat drepturi exclusive de distributie la nivel mundial, exceptand SUA, care comercialializeaza testul pentru autism IntegraGen.

Despre Grupul ESPERITE

Grupul ESPERITE, prin societatea sa specializata in medicina de predictie, GENOMA SA, se afla in fruntea inovatiei tehnologice si stiintifice. Platforma sa genetica de multe milioane de dolari dedicata diagnosticarii clinice este cea mai mare din Europa, avand capacitatea de a prelucra 75.000 probe pe an. 2015 marcheaza inceputul unei noi ere pentru medicina personalizata.

Grupul ESPERITE conduce aceasta schimbare de paradigma si va comunica in scurt timp lansarea de noi teste genetice.

Grupul ESPERITE, cu actiuni tranzactionate la Euronext Amsterdam si Paris, este, inca din anul 2000, lider international in medicina regenerativa si de predictie, activand in 40 tari, cu o retea de 6.000 clinici in intreaga lume. Grupul ESPERITE deserveste clienti in activitatea de laborator la Geneva, precum si prelucrare si depozitare ultra-moderne in Belgia, Elvetia, Germania, Dubai, Africa de Sud si Portugalia. Banca sa de celule stem de familie, Cryo-Save, are stocate aproape 275.000 probe din sange din cordonul ombilical si tesut din cordonul ombilical.

Pentru mai multe informatii despre Grupul ESPERITE, vizitati pagina web la adresele www.esperite.com, www.genoma.com, www.cryo-save.com/ro.

In Romania, Grupul ESPERITE este prezent cu Cryo-Save. Adresa: Str. Constantin Aricescu, Nr. 8, Sector 1, Bucuresti, tel. 0311063165, e-mail ro@cryo-save.com.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.