Autoritatile britanice incearca sa identifice contactii unui barbat infectat cu Omicron, care s-a plimbat prin centrul Londrei, iar apoi a parasit tara

Autoritatile britanice incearca sa identifice contactii unui barbat infectat cu Omicron, care s-a plimbat prin centrul Londrei, iar apoi a parasit tara

1

Autoritatile britanice fac eforturi ca sa identifice contactii unui al treilea caz de Omicron, dupa cele doua identificate in Essex si Nottingham. Este vorba despre un barbat care “are legatura cu calatori veniti din Africa de Sud” si care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, dar a parasit Anglia inainte de venirea rezultatelor. Secventierea ulterioara a aratat ca acesta este infectat cu Mmicron.

Nu se stie exact cu cine a intrat in contact, ci doar ca ar fi fost in zona Westminster, in centrul Londrei. Insa, autoritatile au inceput sa ii testeze pe toti cei cu care barbatul ar fi putut intra in contact.

“Este foarte probabil sa gasim mai multe cazuri in zilele urmatoare,  pe masura ce intensificam urmarirea concentrata a contactilor”, a declarat dr. Jenny Harries, directorul executiv al Agentiei britanice de Sanatate Publica.

Vaccinarea, o necesitate si mai mare odata cu aparitia Omicron

Harries indeamna populatia sa se vaccineze cat mai repede, inclusiv cu doza suplimentara, sa poarte masca in locurile aglomerate, inclusiv transportul public si in magazine, “pentru a contribui cu totii la ruperea lanturilor de transmitere si la incetinirea raspandirii acestei noi variante”.

Marea Britanie a anuntat duminica seara reintroducerea obligativitatea purtarii mastii la interior, insa incepand de marti.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Autoritatile britanice incearca sa identifice contactii unui barbat infectat cu Omicron, care s-a plimbat prin centrul Londrei, iar apoi a parasit tara • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.