Romania – tara cu rata cea mai ridicata de avorturi din Europa (VIDEO)

2

Romania are cea mai ridicata rata de avorturi din Europa. Deasemenea, Romania are cele mai multe tinere insarcinate din Uniunea Europeana, iar jumatate dintre ele folosesc avortul ca metoda de contraceptie.

Aproape jumatate din copiii conceputi sunt avortati, o rata de peste doua ori mai mare decat media Uniunii Europene.

Romania – o rata uriasa de avorturi

“O rata uriasa a avortului in Romania. Dupa 27 de ani de la Revolutie, de democratie, nu cred ca este normal sa ne mandrim ca suntem pe primul loc la numarul de avorturi raportate, daca le mai punem si pe cele neraportate, cred ca nu vom fi ajunji in urmatorii ani, niciodata. Trebuie sa ne punem foarte multe probleme si sa vedem ce avem de rezolvat in continuare, daca vrem sa avem intr-adevar o tara sanatoasa, un popor sanatos, pentru ca din punctul meu de vedere, educatia si sanatatea sunt doua domenii vitale pentru orice natiune de pe planeta.”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Romania, tara mamelor adolescente

Libertatea a mai adus un fenomen nou in Romania: mamele adolescente. Tara noastra are cele mai multe tinere insarcinate din Uniunea Europeana, iar jumatate dintre ele folosesc avortul ca metoda de contraceptie.

Statisticile alarmante sunt confirmate de reticenta femeilor din Romania de a merge periodic la ginecolog. Datele existente arata ca un sfert dintre romance nu se adreseaza medicului ginecolog decat atunci cand resimt diverse simptome suparatoare sau cand suspecteaza o sarcina, iar peste 20% nu obisnuiesc sa mearga la controale ginecologice anuale.

Cauza principala a acestui dezinteres este lipsa educatiei sexuale cu privire la importanta controlului ginecologic si necunoasterea faptului ca peste 95% dintre problemele depistate in cadrul examinarilor medicale sunt tratabile.

Share.

2 Comments

  1. Pingback: ”România are cea mai ridicată rată de avorturi din Europa!”, spune un renumit medic din Timișoara – video

  2. Pingback: Romania – tara cu rata cea mai ridicata de avorturi din Europa (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.