Bacteria care te poate ajuta sa te lasi de fumat! Mananca nicotina (VIDEO)

1

Se hraneste, efectiv, cu nicotina si poate ajuta la atenuarea simptomelor de care au parte cei care incearca sa renunte la fumat! O bacterie poate deveni un aliat pretios in lupta pentru sanatate.

Cercetatorii au testat utilizarea unei enzime cunoscut sub numele de NicA2, provenite de la Pseudomonas putida, o bacterie care consumă nicotina ca singura sursă de azot si carbon. Ei au descoperit ca enzima poate fi recreata in laborator si oferă un număr de caracteristici promitătoare pentru dezvoltarea unor medicamente, scrie www.techtimes.com.

NicA2 poate distruga nicotina inainte de a ajunge la creier. Nicotina nu afecteaza in mod direct fumatorii, dar creste dopamina din creier, ceea ce face ca organismul sa dezvolte dependenta de tutun. Nicotina ajunge la creier la 20 secunde dupa primul fum inhalat si este nevoie apoi de doua pana la trei ore pentru ca jumatate din moleculele de nicotina inhalate sa dispara din organism. In testele efectuare de catre autorii studiului, in laborator, pe soareci, s-a constatat ca bacteria NicA2 a ajutat in eliminarea aceleiasi cantitati de nicotina din organism intr-un timp de la 9 la 15 minute. Doza de enzima ar putea fi crescută, astfel incât nicotina nici măcar nu ajunge la creier.

Kim D. Janda, unul dintre autorii studiului, a declarat ca enzima contine proprietătile potrivite pentru a crea un nou tratament antifumat.

Descoperirea fost lansata in publicatia The Journal of the American Chemical Society si autorii studiului fac parte din institutele de cercetare Scripps, Skaggs si Worm, conform newsy.com.

Nicotina este un drog!

Nicotina este unul dintre cele mai des folosite droguri psihoactive, dupa alcool. Fiecare tigara aduce in organism cate 6-8 mg de nicotina, se arata intr-un material al DSP Timis.

Dependenta de nicotina apare atunci cand o persoana are nevoie compulsiva (necontrolabila) psihica, fizica si/sau sociala pentru a consuma nicotina. Cantitatea si frecventa consumului de nicotina cresc (de exemplu, o persoana care fuma un pachet va ajunge sa fumeze 2 pachete, datorita instalarii tolerantei).

Persoanele dependente de nicotina nu reusesc sa renunte datorita fenomenului de sevraj: stare de rau, crestere in greutate, o dorinta puternica de a consuma nicotina, iritabilitate, tremor la nivelul degetelor. De aceea, recaderile la persoanele care incearca sa renunte la fumat sunt numeroase. Aceste fenomene pot sa apara la cateva ore dupa ultimul fum de tigara si pot dura pana la o saptamana.

Cantitatea de nicotina ce ajunge in plamani, in cavitatea bucala si in sistemul gastrointestinal creste prin fumat (aproximativ 90% este absorbita de organism).

Moleculele de nicotina actioneaza la nivelul fiecarei celule ale organismului. Aceasta poate creste salivatia, creste cantitatea de acid si motilitatea stomacului, creste frecventa batailor inimii si presiunea arteriala. La nivelul celulelor nervoase, aceasta actioneaza ca un stimulent psihomotor, inducand starea de alerta, creste puterea de concentrare, creste atentia si scade senzatia de foame.

Fumatul – efecte negative. Ce efecte are nicotina

Nicotina din tigari creste presiunea sangelui, bataile inimii si cerinta de oxigen a muschiului inimii. Provoaca, de asemenea, constrictia vaselor, ceea ce poate duce la infarct miocardic. Fumatul si nicotina pot produce disfunctionalitati la nivelul hormonilor implicati in functia reproducerii. Nicotina duce si la aparitia gastritelor, ulcerelor duodenale, ulcerelor gastrice. Citeste mai multe AICI.

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.