Bani pentru implanturile cohleare! Precizarile CNAS

Bani pentru implanturile cohleare! Precizarile CNAS

0

Implanturile cohleare bilaterale sunt decontate de casele de asigurari! CNAS vine precizari despre programul national de tratament al surditatii prin astfel de proteze – vezi in ce spitale se deruleaza!

În cadrul programului national de tratament al surditatii prin proteze auditive implantabile nu exista o prevedere care sa limiteze, ca numar, implanturile cohleare care se pot deconta, pentru un asigurat, de catre casa de asigurari de sanatate, anunta CNAS.

Daca sunt necesare doua implanturi cohleare, medicul specialist este cel care decide daca se vor efectua simultan sau pe rând. Indiferent de decizie, costurile implanturilor cohleare vor fi suportate de catre casa de asigurari, anunta CNAS.

Daca solicitarile de a efecta implanturile cohleare depasesc capacitatea medicilor specialisti de a efectua acest tip de interventie chirurgicala, acestia vor decide lista de prioritizare a cazurilor. O astfel de lista se va realiza si în situatiile în care cererile de implantare depasesc numarul de dispozitive existente la un moment dat la nivelul unitatii sanitare care deruleaza programul.

In 2015, suma pentru suma pentru implanturile cohleare ajunge pentru 110 proteze. Spitalele in care se deruleaza programul

Casele de asigurari de sanatate deconteaza implanturile cohleare efectuate unui bolnav, ca urmare a deciziei medicului specialist care evalueaza bolnavul si stabileste momentul efectuarii interventiei sau interventiilor chirurgicale.

Anul trecut, bugetul alocat acestui program, în valoare de 10,6 milioane lei, a permis realizarea, la nivel national, a 93 de implanturi cohleare. La finalul anului trecut mai existau în stoc doar trei proteze pentru implant cohlear!

Anul acesta, suma pentru implanturile cohleare este doar cu putin mai mare, de 11,25 milioane lei, adica 110 asemenea implanturi. Costul mediu al unui implant cohlear este de peste 96.000 de lei.

Exista sapte unitati în tara care deruleaza acest program legat de implanturile cohleare:
– Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala O.R.L. “Prof. Dr. Dorin Hociota”
– Spitalul Clinic Coltea Bucuresti
– Spitalul Clinic Municipal Timisoara
– Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca
– Spitalul Clinic de Recuperare Iasi
– Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures
– Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M.S.Curie”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.