Banicioiu anunta "curatenie" in lista compensatelor

Banicioiu, apostrofat de Ponta! Ministrul anunta “curatenie” in lista compensatelor

1

Premierul Victor Ponta i-a dat peste nas lui Nicolae Banicioiu, in sedinta de Guvern: “Daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem”. Ministrul Sanatatii s-a referit la “un pic de curatenie” in lista medicamentelor compensate!

Banicioiu: Suntem prea emotionati, atat de mult lucram

Ponta: Intra in vigoare, de la 1 octombrie, marirea de salarii in sectorul sanitar. Vreau sa spun ca ne vom tine de cuvant si vom devansa tot ce-i de devansat pe zona de educatie. La Sanatate, domnu’ ministru, am vazut ca iarasi adoptati niste masuri care va pun la dispozitie mai multi bani pentru programe speciale. Sa spuneti doar doua cuvinte si restul le detaliati la minister, caci stiu ca erau niste lucruri bune pe Sanatate…

Banicioiu: Vreau sa va spun ca astazi avem si o hotarare de Guvern privind delistarea unor DCI-uri (Denumirea Comuna Internationala, in cazul unor medicamente – n.r.) pentru care Comisia Europeana a emis decizii de suspendare a autorizatiei de punere pe piata, deci un pic de curatenie in lista de compensate, avand in vedere maine si intalnirea cu comisarul european pe Sanatate. Sunt acei derivati si Ginko Biloba de care spunea toata lumea.

Ponta (iritat): Eu n-am inteles ce faceti bine pentru oameni. Daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem, daca nu…

Banicioiu: Si asta este un lucru bun…

Ponta (vorbind peste el): Deci ce faceti bine?

Banicioiu (inperturbabil): In paralel cu acest fapt, vreau sa va anunt ca astazi s-a incheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C şi ciroza.

Ponta: Asa, explicati, sa stie oamenii ca aveti o solutie pentru cei cu hepatita C, asta vream sa spuneti.

Banicioiu: In sfarsit, o solutie foarte buna. Vom anunta, la minister, probabil maine, iar vestea si mai buna este ca economiile ne-au permis sa mergem si pe alte arii terapeutice, deci nu numai pe hepatita C, vom merge si pe cancerul de plamani si melanom malign, adica cancerul de piele.

Ponta: Asa, ziceti pe limba romana, sa inteleaga cei care au nevoie de ajutor ca aveti solutii.

Banicioiu: Suntem prea emotionati, atat de mult lucram.

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica Hotararea pentru modificarea şi completarea Hotararii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015. Motivul? Motivul emiterii actului normativ? Modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

In pachetul de baza a fost introdus un nou serviciu, respectiv ”transportul dus-intors, la laboratorul de investigatii paraclinice şi de la laborator la domiciliu, pentru asiguratii imobilizati la pat, pentru efectuare de investigatii medicale paraclinice in ambulatoriu recomandate de medicii de familie sau medicii de specialitate din ambulatoriul de specialitate clinic aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate”.

Au fost aduse unele completari reglementarilor privind suspendarea contractului de furnizare de servicii medicale paraclinice in situatia in care casa de asigurari de sanatate sesizeaza neconcordante intre investigatiile medicale efectuate in perioada verificata şi cantitatea de reactivi achizitionati conform facturilor şi utilizati in efectuarea investigatiilor.

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.