Banicioiu: Spitalul Judetean din Timisoara, un model!

Banicioiu: Spitalul Judetean din Timisoara, un model!

0

Nicolae Banicioiu, despre Spitalul Judetean din Timisoara: este un model pentru alte spitale din tara! Unitatea timisoreana, implicata in Programul ”Actiuni Prioritare pentru Pacientul Critic”, a fost vizitata de ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii socoteste Spitalul Judetean din Timisoara unul din centrele de referinta din tara pentru ingrijiri medicale si pentru implementarea Programului ”Actiuni Prioritare pentru Pacientul Critic”: “Acest spital reprezinta un model pentru alte spitale din tara. De asemenea, este important de amintit faptul ca Spitalul de Urgenta din Timisoara este implicat in Programul dedicat Pacientilor Critici, program pe care l-am lansat la inceputul mandatului si prin care acesti pacienti beneficiaza de cele mai moderne medicamente, conditii de tratament si echipamente”.

Ministrul, despre programul coordonat de prof. dr. Dorel Sandesc: avem rezultate elocvente

Programul ”Actiuni Prioritare pentru Pacientul Critic”, care a beneficiat de o alocare de 200 milioane de lei din Bugetul Ministerului Sanatatii, a fost demarat in luna martie si vizeaza alocarea de resurse financiare pentru tratamentul pacientilor critici, in spitalele din intreaga tara, din sectiile de Anestezie-Terapie Intensiva, cu infarct miocardic acut, accident vascular Cerebral, trauma, si pentru profilaxia mortii subite de cauza cardiaca.

“Avem si rezultate elocvente. inainte de implementarea acestui program, Romania era pe ultimele locuri la mortalitatea intraspitaliceasca prin boli cardiace. in prezent, suntem la mijlocul clasamentului, iar in centrele de excelenta in infarct miocardic acut in partea superioara a acestuia. Prin acest program, pe care l-am finalizat in sapte luni – mai repede decat ne-am angajat, Romania devinde un exemplu in domeniul managementului urgentelor in spitale”, a explicat ministrul Sanatatii (foto www.facebook.com/nicu.banicioiu).

Cu cine se intalneste Banicioiu la Spitalul Județean din Timisoara

Ministrul Sanatatii se intalneste la Timisoara cu sefii de sectie si cadrele medicale din Spitalul Județean din Timisoara, precum si cu reprezentanti ai pacientilor care au beneficiat de acest tratament. La eveniment participa prof dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii – coordonatorul Programului, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, prefectul Judetului Timis, Eugen Dogariu, precum si reprezentanti ai Casei Judetene de Sanatate Timis si ai Directiei de Sanatate Publica Timis.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.