Barbatii care vorbesc la telefon mai mult de o ora pe zi sau isi pun telefonul in buzunar, risca sa devina infertili

0

Barbatii care vorbesc la telefon mai mult de o ora pe zi sau isi pun telefonul in buzunar risca sa aiba probleme de fertilitate, avertizeaza oamenii de stiinta.

Calitatea spermei poate fi redusa si in timpul incarcarii unui telefon

Cercetarile arata ca cantitatea spermei poate fi, de asemenea, redusa vorbind in timp ce telefonul se afla la incarcat sau chiar daca este tinut pe noptiera in timpul noaptii.

Calitatea spermei in randul barbatilor din tarile occidentale este in continua scadere si este considerat drept factorul ce cauzeaza 40 % din nereusitele cuplurilor de a concepe un copil.

Caldura si activitatea electromagnetica care sunt emise de un telefon mobil sunt considerate elemenetele principale care distrug calitatea spermei si determina moartea spermatozoizilor.

Cercetatile conduse de un expert britanic de fertilitate ii avertizeaza pe barbati despre riscurile “dependentei” de telefoanele mobile.

O echipa israeliana de oamenii de stiinta a monitorizat 106 barbati care au frecventat o clinica de fertilitate timp un an.

Barbatii care au vorbit la telefon mai mult de o ora pe zi au fost de doua ori mai infertili

Studiul a aratat ca barbatii care s-au conversat la telefon pentru mai mult de o ora pe zi au fost de doua ori mai susceptibili de a avea o calitate scazuta a spermei, la fel ca cei care au vorbit pentru mai putin de o ora, dar vorbeau la telefon atata timp cat dispozitivul se afla la incarcat. Aceste categorii au o probabilitate dubla de a suferi de probleme de fertilitate.

De asemenea, s-a constatat ca 47 la suta dintre barbatii care au tinut telefoane la o distanta de 50 cm de zona inghinala au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11 la suta din populatia generala.

“Numarul spermatozoizilor a scazut atat de mult incat conceptia ar deveni foarte dificila. Daca incercati sa concepeti un copil si nu va reuseste timp de un an, ar trebui sa va ganditi ca poate telefon mobil este de vina”, a declarat profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, care a efectuat studiul.

Profesorul Gedis Grudzinskas, un consultant in domeniul fertilitatii la Spitalul londonez St. Georgen, a declarat:

“Oamenii trebuie sa se gandeasca la starea lor de sanatate sa incerce, sa nu mai fie dependenti de telefoanele lor”.

Studiul concluzioneaza ca barbatii care impreuna cu partenerele lor planifica sa conceapa un copil ar trebui sa-si opreasca dispozitivele in timpul incarcarii lor si sa le pastreze la o distanta de cel putin 50 de cm de zona inghinala.

sursa

Share.

Leave A Reply