Bataia nu e rupta din rai! Salvati Copiii lanseaza campania ”Stop luptei de acasa!”

Bataia nu e rupta din rai! Salvati Copiii lanseaza campania ”Stop luptei de acasa!”

0

Organizatia Salvati Copiii Romania lanseaza, marti, o campanie nationala de combatere a violentei asupra copiilor, in familie, denumita sugestiv ”Stop luptei de acasa!”. Mihaela Radulescu e alaturi de Salvati Copiii: ”M-a indignat mereu aceasta zicala stupida”, cum ca bataia e rupta din rai. In Romania de astazi, unul din cinci copii sufera de o problema comportamentala, urmare a abuzurilor la care a fost supus.

Mihaela Radulescu: Sper ca vom auzi tot mai rar de copii abuzati si chinuiti de niste parinti abuzati si chinuiti in copilaria lor

Mihaela Radulescu, ambasadoarea campaniei ”Stop luptei de acasa!” a organizatiei Salvati Copiii, sustine ca bataia, asa cum se zice in popor, nu e rupta din rai: ”M-a indignat mereu aceasta zicala stupida si ma intristeaza teribil s-o aud ca scuza invocata de parintii care nu gasesc alta cale in educatia copiilor lor. Cred cu toata convingerea in educatia pozitiva si ma inscriu cu toate fortele in lupta pentru combaterea violentei asupra copiilor. (…) sper ca vom auzi tot mai rar de copii abuzati si chinuiti de niste parinti abuzati si chinuiti in copilaria lor. O schimbare de atitudine e necesara si ar trebui sa ne implicam toti cei care simtim la fel — caci parintii buni cresc copii buni”.

Salvatii Copiii lupta cu resemnarea colectiva

Salvati Copiii Romania condamna usurinta cu care trateaza multi romani violenta asupra copiilor: ”Prin campania Stop luptei de acasa!, vom trage un semnal de alarma referitor la aceasta problema sociala in fata careia cei mai multi dintre noi par sa fi capitulat”.

Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al organizatiei Salvati Copiii Romania, explica fenomenul – exista trei tipologii in ceea ce priveste violenta domestica asupra celor mici:
– parinti care practica aceste metode fara a considera ca fac ceva gresit,
– parinti care isi abuzeaza copiii, dar ulterior regreta, realizand ca nu au procedat corect
– cei constienti ca aceasta realitate exista in jurul lor, insa fie se tem, fie au devenit prea blazati ca sa se mai implice.

”Resemnarea colectiva in fata abuzului isi gaseste ecoul in atitudinea cu care acest subiect este tratat in tara noastra, la toate nivelurile. Practic, prin campania pe care o lansam astazi, dorim sa incurajam educatia pozitiva si accesul la consiliere parentala si, astfel, sa schimbam treptat aceasta mentalitate disfunctionala, aceasta toleranta de neconceput fata de violenta fizica si verbala asupra copiilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu.

A fost relansat site-ul www.parintibuni.ro – un proiect Salvati Copiii

Salvati Copiii urmareste, in primul rand, aducerea la cunostinta publicului larg a metodelor pozitive de educare a copiilor. Organizatia le pune la dispozitie tuturor celor confruntati cu problema violentei in familie, fie ei parinti sau copii, servicii de consiliere directa prin cinci centre de consiliere pentru parinti, eschise in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Targu Mures si Suceava, si Centrul de Educatie Emotionala si Comportamentala pentru Copii din Capitala. Incepand de marti, a fost relansat si site-ul www.parintibuni.ro. ”Fie ca aveti un copil de 5 ani sau unul de 15, fie ca educati o fetita sau un baietel, fie ca aveti unul sau trei copii, fie ca sunteti doar curiosi sau va confruntati cu dificultati reale legate de cresterea copiilor, acest site va ofera informatii, solutii, sprijin, pentru cele mai frecvente dintre intrebarile care apar in mintea tuturor parintilor”, se arata pe aceasta platforma de informare si consiliere online, unde o echipa de psihologi sunt pregatiti cu sfaturi de parenting pozitiv si de depasire a situatiilor de criza fara a folosi violenta.

Salvati Copiii incearca sa intervina si pe langa Ministerul Educatiei, in vederea revizuirii si aprobarii Strategiei nationale de educatie parentala, a carei adoptare ar facilita dezvoltarea ulterioara a programelor de educatie parentala la nivel national, si pe langa Ministerul Sanatatii, pentru definitivarea Strategiei de sanatate mintala pentru copii si adolescenti.

Salvati Copiii – reusite anterioare pe frontul combaterii violentei asupra celor mici

”Stop luptei de acasa!” este a sasea campanie demarata de Salvati Copiii Romania in scopul reducerii fenomenului violentei asupra copilului. Printre reusitele acestor actiuni se numara includerea articolelor care interzic orice forma de violenta asupra copiilor in Legea 272/2004 (cunoscuta ca ”Legea copilului”), declararea zilei de 5 iunie ca Ziua impotriva violentei asupra copilului sau inaugurarea centrelor de educatie si servicii pentru parinti, prin care li se ofera servicii gratuite de consiliere psihologica.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.