Bautorii de cafea pot trai mai mult!

Bautorii de cafea pot trai mai mult!

0

1244_articolConsumul de cafea ne-ar putea ajuta să trăim mai mult, sugerează un nou studiu.Rezultatele arată că ratele de deces pe o perioadă de 13 ani, în rândul bărbaţilor şi a femeilor care au băut cafea a scăzut, pentru cei care au băut până la şase căni pe zi. Cauzele de deces au fost din alte cauze, cum ar fi boli de inimă, boli respiratorii, accident vascular cerebral şi diabet. Această relaţie, însă, nu a fost văzut pentru cei care au murit de cancer.

“Am observat asocieri între între cei care au băut cafea şi o gamă de diferite cauze de deces, şi într-o serie de grupuri diferite”, a spus autorul principal Neal Freedman, de Naţional Institutes of Health.

“Efectul a fost observat atât la bărbaţi cât şi femei, de diferite greutăţi corporale, foşti fumători sau nefumători.”

Studiul a arătat o asociere, între consumul de cafea şi ratele de mortalitate, nu o directă relaţie cauză-efect.

Acest studiu demonstrează că consumul de cafea nu este dăunător, şi, în unele cazuri, poate avea beneficii de sănătate, a declarat Jeanine Genkinger, un profesor de epidemiologie la Universitatea de Sănătate Publica din New York. Genkinger a subliniat faptul că cele mai mari beneficii ar putea veni de la cafeaua neagră, iar smântâna, zahărul şi aditivii pot fi dăunătoari pentru sănătate.

Studiul a fost publicat joi (17 mai), în New England Journal of Medicine.

Cafeaua conţine multe substanţe chimice, inclusiv antioxidanţi şi compuşi care pot preveni mutaţii.

“Unele componente din cafea sunt printre cele mai puternice şi mai abundente antioxidanţi din dietele noastre”, a spus Giovannucci.

Cafeaua poate fi, de asemenea, bună pentru creier. Neurologii au arătat ca băutorii de cafea au un risc mai mic de tulburări cerebrale cu înaintarea în vârstă. Un studiu de pacienţi cu diabet de tip 2 a arătat  că cei care au băut cafea decofeinizată au avut un risc mai mic de declin mental decât cei care nu beau cafea.

Cafeaua, dar nu cofeina, este un aspect foarte pozitiv de dietă, şi în opinia mea, se reduce riscul de a face multe boli, inclusiv boli cardiovasculare şi diabet”, a declarat Terry Graham, un profesor de nutriţie la Universitatea din Guelph din Ontario . Graham recomandă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 să bea cafea decofeinizată.

Lopez-Garcia, a remarcat  că consumul de cafea poate fi, de asemenea, un marker pentru alte obiceiuri sănătoase.

“În ţările mediteraneene, oamenii merg la magazine de cafea să bea cafea, astfel încât acest consum este asociat cu timp liber şi socializare”, a spus Lopez-Garcia.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.