Bautura care previne diabetul si bolile de inima

Bautura care previne diabetul si bolile de inima

1

1764_articolOamenii de ştiinţă au descoperit o băutură mai sănătosă decât ceaiul şi cafeaua, deşi le presupune pe amândouă. Este vorba despre ceaiul din frunzele arborelui de cafea.

O astfel de băutura este mai puţin amară decât ceaiul şi nu atât de tare precum cafeaua, fiind bogată în compuşi ce scad riscul de diabet şi boli de inimă, conform Medical Daily. În plus, conţine mai mulţi antioxidanţi decât ceaiurile tradiţionale şi un nivel ridicat dintr-un ingredient prezent doar în mango, care lupta cu inflamaţiile.

Deşi o băutură neobişnuită pentru majoritatea oamenilor, un astfel de ceai este consumat în Etiopia, sudul Sudanului şi Indonezia. Dacă până acum Occidentul nu s-a oprit asupra sa este pentru ca boabele de cafea s-au bucurat de atâta popularitate. Curând, însă, un astfel de ceai ar putea fi privit ca fiind cea mai sănătoasă băutura, o alternativă atât la ceaiul clasic, cât şi la cafea.

Din 23 de specii de arbore de cafea, frunzele a şapte s-au dovedit a fi extrem de benefice în lupta cu inflamaţiile, conchide un raport publicat de Annals of Botany. Dintre toate, frunzele arborelui Arabica s-au dovedit a avea cele mai multe efecte pozitive, printre care şi scăderea colesterolului sau protejarea neuronilor.

Cei care îl consumă ştiu că anulează imediat senzaţia de foame şi oboseală.

Sursa: ziare.com

Share.

1 Comment

  1. Pingback: 5 alimente pe care trebuie sa le consumam in zilele calduroase

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.