Berea cu aroma de fructe contine intre 1 si 12 E-uri

Berea cu aroma de fructe contine intre 1 si 12 E-uri

1

Berea cu aroma de fructe a fost analizata de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania din care reiese ca berea cu aroma de fructe contine intre 1 si 12 E-uri.

Berea cu fructe are in compozitia ei  limonada in proportie de 12%-63%, iar continutul de bere al acestor produse variaza de la 37 la 88%.

In cadrul studiului, au fost analizate 10 produse tip bere cu fruct, achizitionate aleatoriu, in luna iulie.

40% din berea cu aroma de fructe analizata are in continutul ei 3 E-uri, 20% contin un singur E, iar alte 20% au 2 E-uri

Un alt procent, de 10% dintre produsele analizate contin 7 E-uri, iar alte 10% au in compozitia lor 12 E-uri.

Berea cu aroma de fructe care au stat la baza studiului au ca distribuitor sau producator companiile Heineken Romania, Bergenbier si Ursus Breweries.

Berea cu aroma de fructe are in continutul ei alcool intre 0% si 4%

In ceea ce priveste continutul de alcool al berilor cu fructe, acesta variaza intre 0% si 4%. Astfel, 40% dintre produsele studiate contin 1,9% alcool, 30% au 0% alcool, iar 20% au un procent de 4% alcool. Si asta in timp ce 10% din berea cu aroma de fructe contine o cantitate de 2,5% de alcool.

Continutul efectiv de bere al acestor produse variaza si el, de la 37 la 88%. Un procent de 50% din produsele supuse studiului au in continut 40% bere, 20%, 88% bere, iar 10% contine 37% bere.

Si asta in timp ce un alt procent de 10% dintre produsele studiate contin 50%, iar tot un procent de 10%, contine bere in proportie de 44%.

In acelasi timp, doar 20% din produsele analizate au mentionat pe eticheta valoarea energetica.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Aparitii mass-media | A.N.P.C.P.P.S. Romania - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.