Bilant Banicioiu! Reusite si... nereusite ca ministru

Bilant Banicioiu! Reusite si… nereusite ca ministru

0

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii – apreciat de unii, criticat de altii! Care este insa parerea celui in cauza: un top trei al reusitelor pe postul sau si care ar fi nereusitele, din punctul sau de vedere.

Institutul Oncologic Regional de la Timisoara, enumerat de Banicioiu printre reusite

Solicitat sa ofere, pentru Televiziunea Medicala, un top trei al reusitelor ca ministru, Nicolae Banicioiu a enumerat: “Programul de ATI, pentru ca ne aflam la un congres de terapie intensiva, programul STEMI – programul de infarct este o alta reusita si faptul ca la Timisoara se va construi, in sfarsit, Institutul Oncologic Regional”.

Institutul Regional de Oncologie Timisoara, ai carui parametri au fost aprobati zilele trecute printr-o hotarare de Guvern, Va costa peste o jumatate de miliard de lei, cu tot cu TVA, va avea o suprafata construita de peste 9.000 de metri patrati si aproape 500 paturi si va fi gata in trei ani.

Banicioiu: am reusit sa-mi conving colegii sa propuna un plan de dublare a salariilor!

La capitolul nereusite, ministrul ne-a oferit doar un singur exemplu: “Am marit salariile doar cu 25% si n-am reusit sa le dublez, asa cum imi doream eu, dar am reusit sa-mi conving colegii sa propuna un plan de dublare a salariilor”. Nicolae Banicioiu s-a aflat la Timisoara cu ocazia Cursului National de Ghiduri si Protocoale in Anestezie, Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta.

De notat ca si Victor Ponta a evocat o posibila crestere, in continuare, a salariilor din Sanatate. “Daca s-ar fi putut azi sa facem cu 100%, cu 200%, cu 300% as fi facut cu toata inima, ca era corect. Putem astazi 25%, la anul 25% si putem sa avem o anumita perspectiva”, spunea premierul in 26 august.

Peste 220.000 de persoane din sistemul sanitar primesc, de la 1 octombrie, salarii majorate cu 25 de procente.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.