Startup-ul timisorean Symme 3D lanseaza pe piata o bioimprimanta 3D prin care se poate imprima tesut viu (VIDEO)

0

Startup-ul timisorean Symme 3D lanseaza pe piata o bioimprimanta 3D prin care se poate imprima tesut viu. Imprimanta romanilor poate printa oase, piele, cartilagii nevascularizate, vase de sange si poate contribui la tratarea cancerului.

Symme3D adapteaza produsul pentru unul dintre domeniile viitorului: biotehnologia

Dupa succesul inregistrat cu producerea si comercializarea imprimantelor 3D multifunctionale, desktop si industriale, Symme3D adapteaza produsul pentru unul dintre domeniile viitorului: biotehnologia. Viziunea companiei este de a contribui cu tehnologia avansata la revolutionarea domeniului medical, indeosebi sprijinirea cercetarilor medicale care au ca scop tratarea cancerului. Imprimanta a fost lansata la targul MedTec Europa Stuttgart.

„Cu aceste tehnologii complementare aducem, in premiera, 3D printing-ul industrial de larg consum in industria medicala. Tehnologia Symme3D Biotech One permite printarea 3D a unui numar nelimitat de tumori canceroase in scopul efectuarii de cercetari medicale, fara riscul contaminarii sau necrozarii culturii vii, cauzate de procese de mentinere in viata a materiei biologice si pentru o durata nelimitata de printare.”, spune Calin Brandabur, fondator si CTO Symme3D.

O asemenea imprimanta pleaca de la 10.000 de euro si poate ajunge pana spre 25 – 30.000 de euro, cu posibilitatea de customizare.

Symme3D a realizat un parteneriat cu Oncogen, Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului, totodata fiind si unul dintre cele mai avansate centre de cercetare din Romania. Acest parteneriat strategic a permis accesul inginerilor Symme3D la cunostinte si dispozitive ultraperformante, utilizate in cercetare medicala.

Tehnologie de printare 3D bio la un nivel superior

„Prin intermediul Symme3D Biotech One, cel mai nou produs al nostru, am reusit sa aducem conceptul de tehnologie de printare 3D bio la un nivel superior. Am integrat cu succes tehnologii complexe, de filtrare HRV, germicidare UV si incubare, generand astfel un produs automatizat, integrat intr-o structura hardware dublu etanseizata, care prezinta un design elegant si totodata practic.”

Share.

Leave A Reply