BioNTech a inceput dezvoltarea unui vaccin adaptat la varianta Omicron, desi nu stie daca cel actual este sau nu eficient impotriva acestei tulpini

BioNTech a inceput dezvoltarea unui vaccin adaptat la varianta Omicron, desi nu stie daca cel actual este sau nu eficient impotriva acestei tulpini

1

Compania germana BioNTech a anuntat luni ca a inceput sa lucreze la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 tintit pe varianta Omicron a coronavirusului. Reprezentantii companiei au precizat ca, in paralel, cercetatorii testeaza daca actualul vaccin este eficient in cazul variantei  Omicron a SARS-CoV-2.

Primi pasi in crearea unui potential nou vaccin se suprapun cu cercetarea necesara pentru a evalua daca va fi nevoie de un nou ser”, potrivit unui comunicatul al BioNTech.

BioNtech a anuntat de vineri ca este pregatita sa livreze un nou vaccin, daca va fi nevoie, in 100 de zile de la aparitia unei tulpini rezistente la actualul vaccin, termen stipulat in contractul dintre Pfizer/BioNtech si Uniunea Europeana, potrivit presedintelui CE, Ursula von der Leyen.

OMS a declarat Omicron un risc global

Omicron prezinta un risc foarte ridicat de transmitere globala, avertizeaza reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din cauza ca tot mai multe state au raportat cazuri de infectare sau suspecte cu aceasta varianta a coronavirusului.

Primul caz din Europa a fost identificat in Belgia, vineri. Apoi Anglia, Germania si Olanda au raportat si ele cazuri de infectare cu Omicron. Au urmat Cehia, Danemarca, Italia, Portugalia si Scotia, care au inregistrat si ele persoane infectate sau suspecte ca ar fi contaminate cu aceasta tulpina. In afara Europei, au fost identificate cazuri in Canada, Israel si Australia.

BioNTech declara vineri ca asteapta mai multe date de laborator in urmatoarele doua saptamani pentru a stabili daca este nevoie de un vaccin specific pentru varianta Omicron.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: BioNTech a inceput dezvoltarea unui vaccin adaptat la varianta Omicron, desi nu stie daca cel actual este sau nu eficient impotriva acestei tulpini • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.