BioNTech lucreaza la un vaccin de tip ARN mesager impotriva malariei

1

Compania farmaceutica germana BioNTech a anuntat ca va demara un studiu clinic pana la finalul anului viitor pentru dezvoltarea unui vaccin pe baza tehnologiei ARN mesager impotriva malariei.

Vaccinurile bazate pe tehnologia acidului ribonucleic mesager (ARNm) se folosesc de instructiuni genetice ale virusului pentru a construi un fragment al acestuia, impotriva caruia organismul declanseaza raspunsul imunitar.

Vaccinul s-ar putea produce in Africa

Reprezentamtii companiei farmaceutice BioNTech au declarat ca vor sa dezvolte un vaccin sigur si  eficient pe baza de ARN mesager, care sa garanteze o imunitate pe termen lung impotriva malariei.

BioNTech ia in calcul sa produca vaccinul chiar in Africa, potrivit unui comunicat al companiei.

Malaria este o boala infectioasa care poate cauza decesul, fiind provocata de paraziti transmisi la om prin intepatura femelei tantarului anofel. Poate fi prevenita si este tratabila. Cu toate acestea, malaria este considerata una dintre cele mai periculoase boli infectioase din lume. In 2019, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inregistrat 229 de milioane de cazuri si peste 400.000 de decese asociate, cele mai multe in randul copiilor cu varste sub cinci ani.

Niciun vaccin autorizat

Africa este continentul cel mai grav afectat. Aici s-au inregistrat 94% din cazurile de malarie.

Desi, cercetatorii lucreaza de zeci de ani la crearea unui vaccin eficient impotriva malariei, pana acum, niciunul nu a fost autorizat.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: BioNTech lucreaza la un vaccin de tip ARN mesager impotriva malariei • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.