BioNTech si Regeneron, parteneri in dezvoltarea unui medicament impotriva cancerului pulmonar

BioNTech si Regeneron, parteneri in dezvoltarea unui medicament impotriva cancerului pulmonar

1

Compania germana BioNTech, renumita in urma parteneriatului incheiat cu firma americana Pfizer pentru producerea vaccinului anti-COVID-19, anunta ca face, din nou echipa cu un colos din SUA. De aceasta data, cu Regeneron, impreuna cu care va crea un medicament impotriva cancerului pulmonar.

Este vorba de medicamentul candidat BNT116 al platformei FixVac a companiei, in combinatie cu Libtayo (Cemiplimab), un inhibitor PD-1, in cancerul pulmonar nonmicrocelular (NSCLC) in stadiu avansat.

Cele doua companii, potrivit acordului, vor face studii clinice in comun pentru a evalua efectele acestei combinatii pe diferite categorii de pacientu cu NSCLC in stadiu avansat.

BioNtech si Regeneron vor incepe colaborarea cu faza 1/2 a studiilor clinice in cadrul tratamentului de prima linie in NSCLC in stadiu avansat si vor imparti in mod egal costurile de dezvoltare in cadrul studiilor clinice.

In plus, in baza unui acord separat, BioNTech vor sa conduca si sa sustina financiar un studiu clinic de faza 1 (LuCa-MERIT-1) pentru evaluarea combinatiei dintre BNT116 si Libtayo pe subpopulatii ulterioare diagnosticate cu cancer pulmonar nonmicrocelular.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: BioNTech si Regeneron, parteneri in dezvoltarea unui medicament impotriva cancerului pulmonar • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.