FIV - Biopsia de embrion de ziua 5, inainte de implantare

FIV – Biopsia de embrion de ziua 5, inainte de implantare (VIDEO)

1

“La embrioni, facem analiza genetica de preimplantare. Daca facem in ziua a 3-a, unde sunt in medie cam 8 celule, sa scoti 2-3 celule, inseamna ca am 30-40% din numarul total de celule. Dar daca ajungi in ziua a 5-a unde ai 400-500 de celule, sa scoti, 2-3, este sub 1% din numarul total si atunci riscul sa pierzi embrionul din cauza biopsiei este minim. Cand exista in laborator si un medic acre are foarte mare experienta pe partea de biopsii, atunci ristul este foarte mic si este cu o probabilitate de 97 la suta, e mult, e foarte mult.

De foarte multe ori, cand facem biopsia nu il facem doar ca sa crestem un procent de reusita pentru mamicile care au o varsta. Facem si pentru cupluri care au probleme genetice in familie, care au frate sau sora cu probleme genetice in familie, sau cand avem un careotip de sange periferic modificat la sot sau la sotie, exista analiza, se numeste careotip de sange periferic, care ne arata daca careotipul sotului este unul normal adica 4 sau 6 XY este un careotip normal pentru un barbat si daca la femeie este un careotip de 4-6 XX. Este posibil acolo sa avem mutatii, sa avem malformatii si atunci cand este un careotip modificat care poate sa dea avorturi spontane, poate sa dea copil cu malformatii genetice, atunci la embrioni facem analiza genetica de preimplantare sa vedem daca embrionul respectiv a mostenit pe mama sau pe tata care exista riscul copilul respectiv sa iasa cu probleme.”, a explicat Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie.

Dr. Andreas Vythoulkas, contributor Televiziunea Medicala

andreas-vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea cunoscutului Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas a dobandit expertiza si compentente in probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata.

In prezent, Dr. Vythoulkas este doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate. Doctorul Andreas Vythoulkas este reprezentant in Romania al Clinicii Genesis Atena (Grecia) si detine statutul de membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra (Marea Britanie).

https://www.facebook.com/andreas.vythoulkas.md/

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: FIV – Biopsia de embrion de ziua 5, inainte de implantare (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.