Dialog pacienți - medici despre boala Parkinson, la Timișoara

Dialog pacienți – medici despre boala Parkinson, la Timișoara

0

Conferință vizând boala Parkinson, la Timișoara! Principalul obiectiv al conferinței „Abordarea integrată a bolii Parkinson” este acela de a facilita schimbul de informații dintre pacienții cu boala Parkinson și componenții echipei medicale responsabile de managementul acestei afecțiuni, dar și de a comunica noutăți și studii recente cu privire la boala Parkinson.

adult helping senior in hospitalConferința reprezintă de-acum o manifestare anuală consacrată, o inițiativă a uneia dintre cele mai organizate, active și importante asociații de pacienți din România (Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson – n.r.). În acest an, conferința se desfășoară la Timișoara și va avea două părți, una dedicată pacienților în principal și alta dedicată în special medicilor de familie, parteneri importanți în îngrijirea acestor pacienți (cu boala Parkinson – n.r.). Societatea de Neurologie din România se alătură asociației de pacienți prin contribuții la nivelul educației medicale-cu prilejul unor astfel de manifestări, prin consultanță ori de câte ori ne este solicitată și, nu în ultimul rând, prin îmbunătățirea continuă a calității îngrijirii acestor pacienți”, a declarat Prof. Dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog, UMF “Victor Babeș” Timișoara, coordonatorul științific al manifestării.

Conferință vizând boala Parkinson va avea loc pe 23 și 24 mai la Timișoara, la NH Hotel, str. Johan Heinrich Pestalozzi 1A, Timișoara.

“Am ajuns la cea de a cincea ediție a conferinței ”Abordarea integrată a bolii Parkinson” și pot spune că am reușit să facem o tradiție din acest eveniment care urmărește atât informarea pacienților, dar și a cadrelor medicale interesate de problematica bolii Parkinson. Noile filiale de la București, Târgu-Jiu și Asociația parteneră de la Târgu-Mureș sunt o dovadă clară a faptului că suntem tot mai vizibili. Ne propunem pentru viitorul apropiat să deschidem cât mai multe filiale în țară pentru a fi mai aproape de persoanele afectate de boala Parkinson și, sperăm ca cei care sunt deja membri ai Asociației să recomande pacienților, aparținătorilor și personalului medico-social să se înscrie în Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson” a precizat Dan Răican, președinte al Asociației, pacient cu Parkinson din 2001.

Ce cuprinde manifestarea vizând boala Parkinson?

– vineri, 23 mai 2014: workshop dedicat pacienților și aparținătorilor acestora (fie că este vorba de rude, fie că este vorba de personal medical/social specializat), dar și cadrelor medicale care doresc să fie alături de pacienții lor.
– în aceeași zi vor conferenția Prof. Dr. Simu Mihaela, Conf. Dr. Ruxanda Dana Chirileanu, Conf. dr. Gabriel Prada, Dr. Iacob Mihai, Kinetoterapeut Flavius Vorovenci, Dr. Livia Vidoni, Șef. Lucr. Dr. Dan Farcaş, Farm. Aneta Semenescu, Dr. Simona Tămășan, Dr. Ariana – Bianca Velciov.

Lectorii prezenți vor aborda subiecte de actualitate despre boala Parkinson, precum: terapiile alternative și nutriție, rolul farmacistului în consilierea bolnavilor, importanţa kinetoterapiei în viaţa de zi cu zi a pacientului cu Parkinson, sindromul de fragilitate si boala Parkinson la vârstnic, monitorizarea bolii de către medicul de familie, drumul bolnavului către cabinetul de psihiatrie, profilul alimentar al bolnavului de Parkinson, optiunile terapeutice in forma avansata a bolii – cazuri practice, simptomele non-motorii în boala Parkinson.

Accesul pacienților cu boala Parkinson și al rudelor acestora este gratuit, pe baza înscrierii prealabile. Programul de vineri, între orele 13 si 18. Detalii la daniela.popescu@houston.ro, 0756.030.316. sau 021.317.09.43.

– sâmbătă, 24 mai 2014: Conferință pentru cadrele medicale implicate in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacienților cu boala Parkinson.

Cadrele medicale cu specialitățile medicină de familie, neurologie, neurochirurgie, reabilitare medicală, kinetoterapie, geriatrie, nutriție, urologie, dar și psihologi și logopezi sunt așteptați sâmbătă, între orele 9-13, la o conferință interdisciplinară coordonată de Prof. Dr. Mihaela Simu, alături de care vor vorbi: Conf. Dr. Gabriel Prada, Dr. Armand Frasineanu, Kinetoterapeut Flavius Vorovenci, Dr. Viorica Dumitru, Șef Lucr. Dr. Dan Farcas și Dan Raican. Tematica abordată: cazuri practice de tratament, provocările bolii Parkinson în cazul vârstnicilor și trucuri din domeniul kinetoterapiei care îmbunătățesc calitatea vieţii pacienților și pot fi transmise de medicii curanți. Taxele de participare pentru profesioniștii în sănătate variază între 40 lei și 120 de lei.

Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvenţă după boala Alzheimer, afectând peste 70.000 de români – citește mai multe despre boala Parkinson.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.