Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    Facebook Twitter Instagram
    Noutati:
    • De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?
    • Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
    • Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)
    • Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)
    • Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere
    • Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″
    • Un autocar în care se aflau aproximativ 60 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz pe autostrada dintre Padova și Bologna
    • Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială
    RSS Facebook Twitter LinkedIn
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    • Home
    • Video
      1. Miturile dauneaza grav sanatatii
      2. Sanatos&Gustos
      3. PRO si CONTRA vaccinarii
      4. pediatrie
      5. ortopedie și traumatologie
      6. oncologie medicală
      7. boli infecțioase
      8. chirurgie
      Featured

      Povestea Fundatiei Speranta. 30 de ani de la înființarea primului serviciu specializat pentru copiii cu dizabilități din România || VIDEO

      Recent
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro18 January 20231

      Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″

    • Articole
      1. alergologie și imunologie clinică
      2. boli infecțioase
      3. oncologie medicală
      4. pediatrie
      Featured

      BioHome3D – prima casa realizata in intregime din materiale BIO prin printare 3D

      Recent
      NaN
      By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

      De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro15 January 20231

      Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro11 January 20231

      De ce este ianuarie cea mai deprimantă lună din an?

    • Portia de Sanatate
    • Alo, 112!
    • Ultima Statie
    • Auto Moto Show
    • Contact
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    You are at:Home » boli infecțioase » Bolnavii cu hepatita C vor beneficia de terapii noi (VIDEO)
    hepatita C

    Bolnavii cu hepatita C vor beneficia de terapii noi (VIDEO)

    1
    By Delia Barbu on 11 December 2014 boli infecțioase, Video

    Peste 7000 de romani diagnosticati cu virusul de hepatita C vor putea primi terapii noi pentru boala lor incepand cu luna februarie a anului viitor. Anuntul a fost facut de prof. univ.dr. Adrian Streinu-Cercel la intalnirea organizata in 5 decembrie de Fundatia “Prof.dr. Matei Bals” si Centrul pentru Jurnalism Independent la Bucuresti.

    Care sunt pacientii care vor beneficia mai intai de terapie pentru hepatita C, ce trebuie sa faca si sa stie ei, au fost detaliile oferite de specialistii participanti la discutii.

     “Primul lucru este ca au inceput campaniile de screening si daca (oamenii, n.r.) nu se stiu cu infectie cu virus hepatic C, au avut un comportament nu tocmai ok in viata, atunci e bine sa se testeze. Al doilea lucru este ca o serie de medicamente care fac parte din categoria noilor medicamente antivirale impotriva virusului hepatic C, in momentul de fata sunt in procedura de negociere la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ca estimam ca undeva in februarie – aprilie 2015 sa putem sa aiba si pacientii nostri acces la aceste noi molecule”, spune prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, manager Institutul de Boli Infectioase Matei Bals Bucuresti.

    hepatita C

    Screening-ul pentru pacientii cu hepatita C este gratuit

    In momentul de fata screening-ul pentru pacientii cu hepatita C este gratuit, el se realizeaza printr-un program la nivel national. In fiecare judet sunt selectati cate noua medici de-familie care au dorit sa intre in acest program, si fiecarui medic de familie din aceasta categorie ii revine un numar de 30 de pacienti.

    Nu se testeaza oricine, ci se testeaza acele persoane care completeaza un chestionar si in baza rezultatului chestionarului indeplinesc criterii pentru screening sau nu.

    Daca, de exemplu, nu completeaza la nici o rubrica ca ar fi avut potential risc sa primeasca un virus hepatic C, atunci evident ca nu se face testarea.

    hepatita C

    Testarea pentru hepatita C este gratuita

    In ceea ce priveste accesul la terapie, acest acces la terapie va fi liber. In momentul de fata s-a definitivat Registrul National de Hepatite Cronice Virale. Medicul specialist infectionist sau gastroenterolog introduce datele pacientului respectiv in acest registru si, in baza algoritmului de diagnostic si tratament, la finalul introducerii datelor primeste o schema terapeutica in concordanta cu patologia.

     “Pentru prima oara sa vorbeste despre vindecare a hepatitei C si se vorbeste despre o vindecare in proportie de 99 %. Apoi la nivel global putem vorbi despre eradicarea bolii si, asa cum sunt programe pentru poliomielita, de exemplu, vor fi programe pentru hepatita C. Trebuie sa stie ca noile terapii, cele care tintesc direct virusul C, nu efectele produse de virus asupra organismului , asa cum se intampla acum. Deci aceste noi terapii odata au o eficienta mai mare, pacientul ia tratamentul respectiv pentru o durata mult mai scurta de timp, pana la trei luni si sunt studii care arata chiar reusite la anumite grupe de pacienti dupa o luna de tratament si apoi efectele adverse sunt net, net reduse comparativ cu tratamentele clasice de acum cu interferon si ribavirina”, a completat si Marius Geanta, de la Centrul pentru inovatie in medicina.

    Aceste noi terapii se refera la toti pacientii, indiferent daca au fost tratati sau nu, in functie de stadiul evolutiv al bolii si in functie de profilul lor genetic. Primele grupe de pacienti luate in calcul, chiar daca nu vor fi foarte multi la inceput, sunt pacientii la care resursele actuale terapeutice au fost epuizate, cei care nu raspund , cei care au boala in evolutie, care au ciroza hepatica sau sunt transplantati. Invitat special la eveniment, analistul economic Mircea Cosea a vorbit despre solutii si beneficiile economice ale tratamentului hepatitei C in contextul actual din Romania si Uniunea Europeana.

    “Pentru mine e foarte clar ca la nivel de familie cheltuielile pentru sanatate vor creste, a spus Mircea Cosea. Pentru ca mediul ne imbolnaveste mai mult ca inainte, statul are mai putini bani ca sa ne cureze, noi avem mai putini bani ca sa ne cumparam medicamente. Asa incat nu am sa dau sfaturile normale – mancati legume, fructe, beti apa minerala. Nu. Astea sunt lucruri care nu mai au nici un fel de valabilitate in conditiile in care avem astfel de costuri la medicamente. Sfatul este sa incerce fiecare sa aiba un cont de rezerva. Exista modalitatea in alte tari de a face un cont personal de pensie. Poate ar trebui un cont personal de sanatate. Eu nu zic ca e usor. Dar poate ca ar trebui incercat, pentru ca la greu nimeni nu ne va ajuta, pentru ca nimeni nu mai poate. Nici un stat din lume nu mai poate sa plateasca sanatatea populatiei la nivel de 100 % cand in jurul nostru sunt atatea boli si atat de scump e tratamentul. Si, desigur, sa-si vada fiecare de sanatatea lui pentru ca, din pacate, Romania nu asigura conditiile ca sanatatea generala sa fie garantata de catre stat. Nu avem spitale cum trebuie sa fie, nu mai avem medici, nu mai avem echipamente, nu mai avem nici macar capacitatea de a avea o lista de compensate la termen. Toate sunt cu intarziere”, a adaugat analistul economic Mircea Cosea.

    Statisticile arata ca peste 600.000 de romani sunt infectati cu virusul de hepatita C

    Dintre acestia, 70% sufera de hepatita cronica. Romania se afla pe locul 25 din 30 în clasamentul Indicelui European al Hepatitei,  cu deficiente la toate capitolele – preventie, depistarea cazurilor, acces la tratament, strategie natională si rezultate.

    autor: DELIA SESCU BARBU

    GALERIE FOTO:

    More from my site

    • Vor fi introduse terapii noi pentru boli infectioaseVor fi introduse terapii noi pentru boli infectioase
    • Bolile psihiatrice in continua crestere (VIDEO)Bolile psihiatrice in continua crestere (VIDEO)
    • Cancer in sarcina – o situatie speciala (VIDEO)Cancer in sarcina – o situatie speciala (VIDEO)
    • Conferinta nationala de mucoviscidoza 2014 Timisoara (VIDEO)Conferinta nationala de mucoviscidoza 2014 Timisoara (VIDEO)
    • Infectia cu HIV – simptome si tratament (VIDEO)Infectia cu HIV – simptome si tratament (VIDEO)
    • Fisura anala: cauze, simptome, tratamentFisura anala: cauze, simptome, tratament
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    1 Comment

    1. Feli on 13 December 2014 15:09

      Ce frauda imensa si cu “virusul” asta fictiv de hepatita C. Nu va mai satura Dumnezeu de setea de profit cu “tratamentele” voastre cu care ucideti oamenii!

      Reply

    Leave A Reply Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNcwBJPvfWQ
    Boli/Afectiuni

    Acneea
    Adenomul de prostata
    ADHD
    Alcoolismul
    Alergii
    Alzheimer
    Anemia
    Ambrozia - alergia la ambrozie
    Apendicita
    Apneea in somn
    Artrita
    Artroza
    Astmul bronsic
    Ateroscleroza
    Boala Crohn – inflamatia colonului
    Boala inflamatorie pelvina
    Boala Parkinson
    Bolile pulmonare cronice
    Cancerul de san
    Candida
    Candidoza bucala
    Cataracta
    Celulita
    Chist ovarian
    Ciuperca piciorului
    Colici la copii
    Constipatia
    Depresia
    Dermatita atopica
    Deshidratarea
    Diabet
    Diareea
    Displazia de sold
    Distonia
    Durere in piept
    Durerea de cap
    Durerea de genunchi
    Enurezisul
    Enterocolita
    Febra la copii
    Fibromul uterin
    Fibroza chistica (mucoviscidoza)
    Gonoreea
    Glanda tiroida
    Gripa
    Guta
    Hemoroizii
    Hepatita
    Hernia de disc
    Herpes
    Incontinenta urinara la femei
    Intoxicatiile cu ciuperci
    Lupus
    Mastita
    Meningita
    Neuropatia diabetica
    Obezitatea
    Onicomicoza
    Osteoartrita
    Otita la copii
    Oxiuri
    Pietre la rinichi
    Pojarul
    Psoriazis
    Raceala
    Rujeola
    Salmoneloza
    Sangerari vaginale la fetite
    Schizofrenia
    Sindromul picioarelor nelinistite
    Toxina botulinica
    Tromboza
    Tuberculoza (TBC)
    Toxoplasmoza
    Ulcerul
    Varice
    Varicela
    Vegetatii adenoide
    Vergeturile
    Zona Zoster
    Ultimele
    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro19 January 20231

    Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere

    Jooble
    Linkuri utile:
    Rezidentiat 2014 | Parteneri | Asociatii de pacienti

    Site-ul www.televiziunea-medicala.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
    Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

    Copyright © 2014 Televiziunea Medicala. Powered by Contur Media

    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT