Bomboane raw din curmale si nuci

0

O reteta sanatoasa, un desert fara zahar sau gluten,  din fructe uscate, alune sau seminte sunt bomboanele din curmale raw. Bomboanele raw se fac dintr-un mix de nuci si fructe uscate, direct in blender.

Aceste bomboane raw sunt alegerea ideala atunci cand avem nevoie de ceva dulce, dar sanatos. Nucile si fructele uscate sunt importante intr-o alimentatie sanatoasa.

Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3, antioxidanti, vitamina E si multe minerale (calciu, fier, potasiu, cupru). Fructele uscate sunt dulci si aromate si au in compozitie vitamine si minerale, fibre si antioxidanti. Aceasta este o combinatie perfecta pentru cei care au nevoie de energie, sau care sufera de anemia de primavara.

Curmalele – beneficii

Curmalele uscate au zero colesterol si contin foarte putine grasimi.  Sunt bogate in proteine, fibre, vitaminele  B1, B2, B3 si B5, dar si vitaminele A1, E si C. Curmalele mai contin fibre, potasiu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu si magneziu.

Deoarece contin fibre solubile si insolubile, dar si mai multe feluri de aminoacizi, sunt foarte bune pentru combaterea diverselor probleme digestive. Curmalele sunt recunoscute pentru efectul lor laxativ.

Contin zaharuri naturale, adica glucoza, sucroza si lactoza care ajuta la energizarea organismului.

Datorita continutului de potasiu, ele mentin sanatos sistemul nervos si reduc riscul de atac cerebral.

Trateaza anemia, deoarece sunt bogate in fier.

Bomboane raw – Ingrediente:

  • 1 ceasca de nuci (migdale, caju, alune de padure, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac)
  • ½ ceasca de curmale fara samburi
  • ceasca de caise uscate (optional)
  • ½ ceasca de stafide
  • ¼ ceasca de fulgi de cocos deshidratati

bomboane raw

Bomboane raw – mod de preparare:

Se pun toate ingredientele (nucile, curmalele si stafidele) in mixer si se mixeaza aproximativ 2-3 minute pana compozitia devine omogena si lipicioasa.

Apoi se formeaza bile rotunde si se dau prin fulgii de cocos. In loc de fulgi de cocos poti folosi nuci pisate sau ciocolata.

Compozitia se poate modifica in functie de ce aveti pe acasa. Se pot pune si caise uscate sau merisoare, smochine, sau altele.

Share.

Leave A Reply