Britanicii vor primi gratuit, doua teste rapide pe saptamana pentru depistarea COVID

1

Guvernul britanic a anuntat ca va extinde programul de testare a populatiei. In acest sens, vor fi puse la dispozitia cetatenilor kituri de testare a coronavirusului. Ministrul Sanatatii Edward Argar sustine ca oamenii vor putea comanda testele acasa, fie le vor ridica de la farmacii in anumite intervale de timp, de la centre de testare sau se vor putea testa la locul de munca.

Cu ajutorul testelor, lantul transmiterii virusului se va rupe

Potrivit unui comunicat de presa, premierul Boris Johnson sustine ca in acest fel transmiterea coronavirusului va scadea mult pentru ca aceasta masura va ajuta la depistarea infectiilor fara simptome.

Premierul britanic adauga ca, in acest moment, testarea este mai importanta decat vaccinarea.

In Marea Britanie, aproximativ jumatate din populatia adulta este vaccinata anti-COVID.

Testele rapide, ale caror rezultate sunt gata in aproximativ 30 de minute, sunt oferite deja in scoli si familiilor elevilor, precum si celor care merg la serviciu.

In Marea Britanie, de saptamana viitoare intra in vigoare noi relaxari de restrictii. Se vor redeschide magazinele, saloanele de coafor si campingurile.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Britanicii vor primi gratuit, doua teste rapide pe saptamana pentru depistarea COVID • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.