Bruxelles va face noi propuneri in aceasta toamna referitor la legea antifumat

0

1381_articolNoi propuneri în vederea înăspririi legislaţiei antifumat se va face în toamnă de către Comisia Europeană, anunţă Agrpres.Deasemenea, cu o zi înainte, justiţia australiană a decis sa treacă la pachete uniforme de ţigări, fără logo-ul mărcii.

Margaret Chan, directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,  a făcut apel la restul lumii să urmeze politica de marketing a Australiei privind tutunul.“Acţionăm în vederea revizuirii legislaţiei europene privind tutunul şi Comisia îşi va prezenta propunerile în cursul toamnei”, a afirmat Antony Gravili într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Companiile  Philip Morris, British American Tobacco, Japan Tobacco Internaţional şi Imperial Tobacco au făcut contestaţie  împotriva introducerii de pachete uniforme de ţigări ce are drept scop lupta împotriva tabagismului. Justiţia australiana a respins definitiv această contenstaţie.

Astfel, începând cu 1 decembrie, ţigările se vor vinde în Australia în pachete cu design şi forma identice pentru toate mărcile.Şase milioane de persoane mor în fiecare an din cauza tutunului şi, dacă nu se va face nimic, această cifră va ajunge la opt milioane până în 2030, potrivit OMS.

Sursa: paginamedicala.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.