Buget mai mare pentru Ministerul Sănătăţii în 2011

0

314_articolBugetul Ministerului Sănătăţii în 2011 este mai mare decât cel din anul acesta, declară ministrul Cseke Attila.

“Este vorba strict de bugetul alocat ministerului care va putea permite anumite programe de investiţii. Vom avea, de asemenea, 2-3 programe prioritare, care vizează bolile oncologice, cardiovasculare, terapie intensivă, unde vom avea un proiect naţional de dezvoltarea atât pe infrastructură, cât şi pe aparatura medicală”, spune ministrul.

În privinţa bugetului Fondului Unic de Asigurări de Sănătate, faţă de 2010 este o scădere cu aproape un miliard de lei, de la 17,7 miliarde de lei la 16,5 miliarde lei. Dar, faţă de bugetul iniţial al Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate propus pentru anul 2010, care era de 15,7 miliarde de lei, bugetul propus pentru 2011 este în creştere cu aproximativ 1 miliard de lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

“Totuşi, în acest caz avem de nevoie de continuarea unor măsuri de reformă în acest domeniu. Este vorba de scăderea fraudelor din sistem, precum şi problema excepţiilor de la contribuţia la asigurările de sănătate fiindcă nu este corect ca numai 6-7 milioane de oameni să plătească aceste contribuţii, iar ceilalţi cetăţeni nu. Bugetul Sănătăţii şi fondurile alocate în 2010 trebuie judecate şi prin prisma faptului că, am avut un an special, cu cheltuieli suplimentare efectuate pentru plata tuturor arieratelor acumulate atât de spitale, cât şi la farmacii în ultimii 4-5 ani. Ele s-au ridicat la 3,5 miliarde de lei, cu toate rectificările, ceea ce a reprezentat un efort financiar suplimentar suportat din bugetul anului acesta. În 2011 bugetul va fi degrevat de aceste datorii şi atunci fondurile alocate nu vor fi diminuate de aceste datorii”, declară ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.