Bursele medicilor rezidenti vor fi platite, in cuantum lunar de 670 de lei

0

Bursele pentru medicii rezidenti, in cuantum lunar de 670 de lei, se vor plati in continuare, dupa ce Executivul a adoptat o ordonanta in acest sens, in sedinta de joi.

Potrivit Executivului, bursa de rezidentiat se acorda pana la data la care personalul respectiv beneficiaza de salariul de baza/solda de functie la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Bursele medicilor rezidenti vor fi platite

Plata lunara a bursei de rezidentiat se realizeaza din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sanatatii, pentru unitatile sanitare de stat din subordinea sa si pentru unitatile sanitare de stat din subordinea autoritatilor administratiei publice locale, precum si prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, pentru rezidentii din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, luni, ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, ca pana la sedinta de Guvern de joi sa gaseasca o solutie cu privire la bursele medicilor rezidenti, existand posibilitatea sa se emita o ordonanta de urgenta pentru ca acestea sa fie platite sau sa se convoace inclusiv o sesiune extraordinara a Parlamentului.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.