Bursele pentru rezidenți vor fi plătite în câteva zile, susține Nicolae Bănicioiu

Bursele pentru rezidenți vor fi plătite în câteva zile, susține Nicolae Bănicioiu

0

burse de rezidentiat

Nicolae Bănicioiu a ținut să precizeze, la Forumul Pacienților, că  în următoarele două zile se vor finaliza plățile și pentru luna februarie pentru bursele de rezidențiat.

Amintim că acordarea unei burse de rezidențiat neimpozabilă de 670 de lei  a fost inclusă în Ordonanţa privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG) care a fost publicată, vineri, 21 martie 2014, în Monitorul Oficial. De aceşti bani vor beneficia 12.000 de medici rezidenţi care au veniturile sub 3.000 de lei.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă, începând cu 1 ianuarie 2014, medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi si farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică de 3.000 de lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 de lei.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.