Calendarul concursului de rezidentiat 2015. Date esentiale!

Calendarul concursului de rezidentiat 2015. Date esentiale!

0

Concursul de rezidentiat 2015 este evenimentul acestei toamne in Sanatate. Se cunosc, deja, cateva date esentiale, utile fiecarui candidat, legate de inscriere, afisari de liste, concursul propriu-zis!

Inscrierile pentru concursul  de rezidentiat 2015 se vor face prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei în presa a publicatiei de concurs pana la data de 23 octombrie 2015 inclusiv, se arata in metodologia pentru desfasurarea concursului de rezidentiat pe loc si pe post în medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 15 noiembrie 2015, lansata in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii.

Pana la 29 octombrie 2015, Ministerul Sanatatii va comunica universitatilor de medicina si farmacie numarul de candidati pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, la concursul de rezidentiat 2015, urmand ca pana in 3 noiembrie 2015 sa transmita în format electronic listele nominale ale acestor candidati.

Listele cu candidatii admisi în concursul de rezidentiat 2015, pe centre universitare si domenii, vor fi afisate pe site-ul rezidentiat.ms.ro in 4 noiembrie 2015.

La data de 12 noiembrie 2015, candidatii pot afla sala si ora începerii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro.

Cu cel putin 24 de ore inainte de concursul de rezidentiat 2015, la fiecare sala se afiseaza lista candidatilor repartizati în sala respectiva.

Concursul se desfasoara în ziua de duminica, 15 noiembrie 2015.

Ziua concursului de rezidentiat 2015, pe ore

În dimineata zilei concursului de rezidentiat 2015, la ora 7,30, seful de sala si supraveghetorii vor lipi în dreptul fiecarui loc din sala o legitimatie de banca cu numarul de ordine al candidatului respectiv, numar corespunzator cu cel aflat în listele candidatilor. Incepand cu ora 8,30, candidatii pot intra în sala în care au fost repartizati.

Incepand cu ora 9,00, candidatilor la concursul de rezidentiat 2015 li se vor împarti grilele pentru raspuns si cate o carioca neagra pentru completarea grilei cu raspunsurile considerate corecte, dar si pentru completarea datelor de identitate.

Sacii sigilati continand caietele cu întrebari vor fi adusi la sali in jurul orei 9,30. La ora 10,00 se vor desigila sacii în toate salile de concurs din toate centrele universitare. Din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet începe masurarea timpului de concurs, care este de patru ore. Candidatii care nu sunt prezenti în sala în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebari (ora 10,00) nu mai au acces în sala de concurs.

Concursul de rezidentiat 2015 – contestatii, clasificari, alegerea locurilor/posturilor

Cei care vor sa depuna contestatii privind raspunsurile corecte la rezidentiat 2015 au la dispozitie 24 de ore din momentul transmiterii grilelor în salile de concurs. Comisia locala de rezidentiat 2015 va analiza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive si asta în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

Universitatile de medicina si farmacie au obligatia de a transmite Ministerului Sanatatii, cu cel putin 24 de ore inainte de afisare, clasificarile definitive, în vederea emiterii ordinului ministrului sanatatii deconfirmare a rezultatelor.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate si a centrelor de pregatire se face, pe baza punctajului si a clasificarilor la concursul de rezidentiat 2015, la o data stabilita de comun acord de universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9,00 – 21,00.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.