Calitate... ca la rezidentiat! Start la obtinerea celei de a doua specialitati

Calitate… ca la rezidentiat! Start la obtinerea celei de a doua specialitati

0

Pregatirea pentru obtinerea celei de a doua specialitati, in regim cu taxa, se efectueaza cu frecventa si asigura aceeasi calitate a instruirii ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva, spune metodologia. Vezi cateva informatii esentiale!

Obtinerea celei de a doua specialitati: de luni pana vinerea viitoare – avizele, dosarele de inscriere, din 20 mai

In perioada 11.05.2015 – 22.05.2015, cei interesati se vor adresa institutiilor de invatamant medical superior pentru obtinerea avizului privind inscrierea la obtinerea celei de a doua specialitati. Dosarele de inscriere la programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa se depun la Ministerul Sanatatii, la sediul din str. George Vraca nr. 9, in perioada 20.05.2015 – 29.05.2015.

Solicitarile medicilor specialisti pentru inscrierea la programul de pregatire pentru obtinerea celei de a doua specialitati, in regim cu taxa, specialitatea Medicina de urgenta vor fi analizate ulterior de catre Comisia de Specialitate a Ministerului Sanatatii.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii se vor afisa la data de 10 iulie 2015, listele aprobate ale medicilor inscrisi la programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, pe institutii de invatamânt medical superior si specialitati. Programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, va incepe la data de 15 iulie 2015, cu efectuarea a 6 luni din stagiul de baza.

Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza. Echivalarea se face de catre institutiile de invatamânt superior medical care organizeaza program de rezidentiat in specialitatea respectiva si sunt transmise Ministerului Sanatatii, care stabileste durata si modulele necesare finalizarii pregatirii.

Obtinerea celei de a doua specialitati – locuri, taxe

Vezi AICI locurile propuse pentru obtinerea celei de a doua specialitati, in regim cu taxa, in sesiunea mai 2015. De notat ca, in cazul in care, pentru o anumita specialitate, numarul solicitarilor depaseste numarul locurilor aprobate, coordonatorul programului de pregatire organizeaza test de selectie. Candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate, vor primi avizul
de inscriere la acest program.

Vezi AICI cuantumul taxei anuale pentru efectuarea stagiului de pregatire pentru obtinerea celei de a doua specialitati de catre posesorii certificatului de specialist. Contul Ministerul Sanatatii deschis la Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti este: RO36TREZ70020E365000XXXX, transmite MS.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.