Campania Help25 privind cancerul la san: „Dovleacul Roz”

Campania Help25 privind cancerul la san: „Dovleacul Roz”

0

Sfarșitul lunii octombrie aduce, la Timișoara, o noua actiune ce face parte din campania Help25, menita sa atraga atentia asupra cancerului la san. Evenimentul “Dovleacul Roz”, organizat in scop caritabil, este la a doua editie.

Evenimentul caritabil “Dovleacul Roz” din Campania Help25 va avea loc in data de 30 octombrie, de la ora 19, la Yacht Club (Restaurant Flora). ”Va vom astepta, ca si anul trecut, cu peste 150 de dovleci roz, frumos impodobiti si ornati de catre artisti plastici. Fiecare participant la eveniment va avea posibilitatea sa plece acasa cu unul dintre dovlecii-eroi, sprijinind, astfel, Campania Help25”, transmit organizatorii.

De la ora 20 va avea loc o licitatie in scop caritabil, ce va fi urmata de un concert live sustinut de Trupa FM. De asemenea, persoanele care au donat sau vor dona dovleci pentru aceasta cauza vor fi inscrise automat intr-o tombola, care le va aduce premii inedite.

Campania Help25 a demarat in 1 octombrie 2013 si este destinata constientizarii si informarii cu privire la cancerul la san, avand ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la aceasta boala, precum si strangerea de fonduri necesare achizitionarii unui mamograf pentru Asociatia OncoHelp.

De ce Help25? Cateva informatii esentiale despre campanie

De ce Help25? Pretul mediu al unei mamografii in regiunea de Vest este de 25 de euro, asa ca ”vom organiza, in campanie, 25 de evenimente cu rol informativ si de constientizare cu privire la cancerul de san, vom efectua, timp de 25 de luni, un numar de 5.000 de mamografii gratuite femeilor din regiunea de Vest, care sunt fara venituri sau cu venituri minime pe economie”, explica help25.ro.

Cum puteti reduce riscul aparitiei cancerului la san? Autoexamineaza-ti lunar sanii – orice modificare a tesutului trebuie semnalata medicului, programeaza-ti, o data pe an, un control medical al sanilor si fa-ti mamografia (numai) la indicatia medicului, renunta la fumat si riscul va scadea cu 30%, fa gimnastica regulat, cate 30 de minute de trei ori pe saptamana, opteaza pentru o alimentatie saraca in grasimi, transmite romaniancancerleague.org.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.