Campania “O clipa pentru toata viata!” sustinuta de Penitenciarul Timisoara (FOTO/VIDEO)

1

Penitenciarul Timisoara in stransa colaborare cu Asociatia Alo Tata! si numerosi
parteneri de incredere – voluntari si sponsori – au derulat impreună pentru Timisoara,
proiectul intitulat “O clipa pentru toata viata”, proiect ce a vizat renovarea sectiei de neo-
natologie prematuri a Maternitatii Odobescu din Timisoara.

“A fost un proiect foarte ambitios, dar ceea ce m-a incurajat din momentul initierii si pe parcursul derularii a fost faptul ca am intalnit doar oameni inimosi. N-am gasit oameni impotrivitori sau oameni care sa sfideze sau care sa aibe vreun cuvant negativ in priviinta aceasta si mai ales fiind vorba de copii care sunt inca nenascuti dar pentru acre am pregatit locul acesta, au cuplat foarte repede, am fost impresionat de dedicarea si de spiritul de sacrificiu de care au dat dovada cei mai multi dintre ei, aproape fiecare.”, a spus Alin Padureanu, Asociatia “Alo tata”.

Maternitatea Odobescu

“Penitenciarul Timisoara de foarte multi ani se implica prin astfel de evenimente prin forta de munca, prin forta astfel incat, astfel ca la acest proiect, 12 detinuti au lucrat in regim de voluntariat, astfel incat sa ofere orasului Timisoara, sa ofere comunitatii noastre o sectie de nou nascuti la standarde. Pot sa va spun ca ei au muncit cu drag.”, a spus Ramona Ilies, purtator de cuvant Penitenciarul Timisoara.

12 persoane private de libertate din Penitenciarul Timisoara au prestat munca
efectiva alături de cei peste 130 de voluntari proveniti din diverse medii: specialisti în domeniul constructiilor, elevi, studenti, ingineri IT, membri ai câtorva biserici evanghelice.

“Sunt foarte multumit de rezultat si foarte emotionat. Cand am intrat aici si am vazut cum arata, stiind ce am lasat in urma si cat am muncit… Sunt foarte emotionat si foarte multumit de rezultatul final.”, a spus un voluntar de la Penintenciarul Timisoara.

Odobescu

Proiectul “O clipă pentru toată viața” este o inițiativă civică, de responsabilitate
socială și reintegrare socială (în cazul persoanelor private de libertate) ce și-a propus nu
doar să renoveze secția de neo-natologie în cauză dar și să reunească cetățenii inimoși ai
orașului nostru într-un spirit al compasiunii și respectului pentru semeni.Maternitatea Odobescu

 

 

“Cred ca toate spitalele din Tara Romaneasca are nevoie de o asociatie gen “Alo tata”, pentru ca, din pacate, in ultimii 30 de ani, nu stiu cate spitale s-au construit noi. Cladirea nostra este din 1904, exista un proiect de-al nostru, nou spital, dar pana se va realiza acest lucru, este foarte important ca acesti copii, in momentul acesta, acuma cand vorbim, sa aibe conditii cat mai bune de ingrijire.”, a spus Gabriela Olariu, sef sectie Neonatologie, Maternitatea Odobescu.

 

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Campania “O clipa pentru toata viata!” sustinuta de Penitenciarul Timisoara (FOTO/VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.