Campania umanitara Salvati inima unui copil!

Campania umanitara Salvati inima unui copil!

0

Salvati inima unui copil! Astfel este denumita campania umanitara lansata miercuri de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” si Rotary International Romania & Republica Moldova. Salvati inima unui copil vine, evident, in sprijinul copiilor cu afectiuni cardiace – vezi in ce consta!

Salvati inima unui copil: medici si asistente trimisi la specializare in Israel

Campania Salvati inima unui copil are ca obiectiv major pregatirea de specialisti romani — cinci medici si patru asistente — care vor fi trimisi la specializare la Clinica Wolfson din Israel. Dupa terminarea stagiului, acestia vor face parte din echipa medicala a Centrului de Excelenta in Tratarea Copiilor cu probleme cardiace, ce va fi inaugurat in curand in cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Acestia se vor alatura echipei de patru cadre medicale care au fost deja specializate la Spitalul Wolfson, incepand cu 2013, din fonduri asigurate in totalitate de catre Rotary International District 2241: un chirurg, un cardiolog, un anestezist si un perfuzionist.

”Numarul mare de copii care se nasc cu malformatii cardiace, necesarul insuficient de specialisti in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice dar si lipsa unor centre de excelenta care sa trateze aceste afectiuni constituie o realitate trista in Romania. Dorim ca in Romania sa nu mai existe liste cu mii de copii care asteapta sa fie operati. Sper ca prin aceasta campanie sa redam speranta unor familii aflate in situatii disperate”, a declarat Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Salvati inima unui copil: Pe listele de asteptare sunt doua mii de copii cu afectiuni cardiace

Campania de strangere de fonduri prin SMS Salvati inima unui copil are alocat numarul unic 8837, apelabil din orice retea de telefonie fixa si mobila. Campania va fi derulata la nivel national, pana in 10 mai. Suma care poate fi donata, printr-un mesaj, este de 2 euro.

Banii stransi vor fi utilizati pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru echipele de medici, copiii si mamele care ii insotesc in vederea efectuarii interventiilor chirurgicale in Israel, precum si pentru acoperirea cheltuielilor administrative si ale analizelor medicale amanuntite.

”Pe listele de asteptare sunt doua mii de copii cu afectiuni cardiace, vietile unora dintre ei fiind in pericol in orice moment. Prin aceasta campanie dorim sa putem trata copiii nostri in Romania, iar lista de asteptare sa devina tot mai scurta, de la an la an”, a subliniat Petre Diculescu, guvernator al Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldova.

Specializarea echipelor medicale va continua si anul viitor, in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Continuarea acestei campanii, dincolo de rezolvarea punctuala a unor cazuri extrem de grave, va avea rezultate benefice pe termen lung pentru intreaga societate prin crearea unor echipe complete de cadre medicale specializate si a unei retele de centre de excelenta la nivel national, dar si prin reducerea costurilor cu interventiile chirurgicale ce vor fi efectuate local.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.