Campanie inedita! O sticla de vin pentru donare de sange

0

In Romania, doar 1,7% din populatie doneaza sange. Indemnul de a dona sange fara beneficii materiale nu a dat in toate cazurile roade, astfel ca au fost incercate si alte metode de a-i convinge pe romani. Ultima e inedita – donatorii primesc… o sticla de vin!

“OSP este o comunitate de peste 6000 de oameni veseli si responsabili social, care işi doresc sa faca lucruri remarcate şi remarcabile. Ideea campaniei #VinPentruSange ne-a venit urmand exemplul membrilor comunitatii care doneaza sange periodic. Este o campanie pe care vrem sa o desfaşuram timp de o luna, in fiecare semestru, prin care dorim sa dam un exemplu de mobilizare al societatii civile”, declara Alexandru Dumitrescu, fondator OSP.

OSP a gasit sprijin din partea cramei Alira – o crama boutique din sud-estul tarii, cu podgorii in zonele Aliman si Rasova, Dobrogea, cu doar 80 ha si cu un vinificator francez de renume, indragostit de Romania, Marc Dworkin. Activitatea cramei Alira este indreptata spre crearea unor vinuri deosebite, imbinand tehnologiile moderne cu procedeele traditionale.

Alira s-a oferit sa rasplateasca donatorii cu o sticla de vin rosu Alira Tribun. Campania #VinPentruSange se intinde pana in data de 3 septembrie, iar membrii OSP vor premia cu o sticla de vin rosu, Alira Tribun, pe oricine se duce sa doneze sange si anunta in prealabil pe pagina evenimentului.

Practic, cum se deruleaza campania “Vin pentru sange”?

“Din considerente logistice, prezenta companie este gandita si organizata doar pentru Municipiul Bucuresti. Cei care doneaza in provincie si au drum in Bucuresti ne pot contacta cu carnetul de donator vizat si vor fi premiati pe loc”, se arata pe pagina de Facebook VIN sa donez sange!

Premiul se va acorda pe loc la prezentarea vizei din carnetul de donator. “Cei care donati, faceti o poza carnetului de donator sau la Centrul de transfuzie al Municipiului Bucuresti, postati-o aici. Imediat va vom contacta si veti primi sticla de vin rosu “Alira Tribun”. Campania este adresata exclusiv membrilor comunitatii noastre. In alta ordine de idei, daca nu puteti dona, din varii motive, incercati sa gasiti un prieten sau un membru al familiei care poate. Efortul vostru poate salva o viata, este vorba doar de un exercitiu de responsabilitate civica si, basca, mai esti si premiat cu o sticla de vin rosu premium”, anunta organizatorii.

In Romania, numarul donatorilor scade vara, in perioada concediilor, insa nevoia de sange pentru interventiile chirurgicale de urgenta creste. Doar 1,7% din populatia Romaniei doneaza, spre deosebire de Danemarca, unde procentul este de 12% (conform sieudonez.ro).

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.