Campanie umanitara: Gemenii vor sa vada zambetul mamei!

Campanie umanitara a Asociatiei “Salveza o inima”. Gemenii vor sa vada zambetul mamei!

0

Miracolul suprem al vietii este primul contact vizual dintre mama si bebelusul sau; nu si pentru gemenii nacuti prematur, Yanis si Rares, care au suferit arderea totala a retinei. In urma mai multor controale, diagnosticul final este retinopatie de prematuritate stagiile 4 si 5 si numai o clinica din Statele Unite ale Americii le mai poate reda vederea micutilor.

Totul a pornit cand Flavia Lionte i-a nascut prematur pe gemeni, la 32 de saptamani, greutatea la nastere fiind de 1370 grame, respectiv 1600 grame. Sarcina fiind prematura, copiii au fost nevoiti sa stea 43 de zile in incubator. In tot acest timp, caldura incubatorului a fost marita, insa ochii gemenilor nu au fost protejati, provocandu-le arderea totala a retinei.

Chiar daca doctorii ii garantau Flaviei ca bebelusii sunt perfect sanatosi, aceasta a observat in ziua externarii lor ca “ochisorii lor erau pur si simplu albi si le fugeau in toate partile”. Dupa controlul care a avut loc in aceeasi zi, temerile mamei s-au adeverit: gemenii au fost diagnosticati cu retinopatie de premutaritate stagiile 4 si 5, caderea totala a retinei. Singura lor sansa de a-si vedea mama cum zambeste de bucurie nu este in Romania, ci doar in Statele Unite ale Americii, iar controalele pot fi facute la o clinica din Roma. Lui Rares, doctorii din Romania au reusit sa recapete partial vederea la ochiul drept, insa in cazul lui Yanis, complicatiie sunt mai mari si niciun doctor din Romania nu il poate opera.

Pana la operatie, primul hop pe care trebuie sa-l treaca familia micutilor este controlul pe care-l vor face gemenii in Roma, la Clinica Casa di Cura San Domenico.

“Un singur control costa 550 de Euro plus transport si celelalte cheltuieli pentru micuti, suma de care avem nevoie este aproximativ 2000 si ceva de euro. Asociatia noastra a mai realizat patru campanii pentru copii bolnavi de retinopatie si toate au avut succes, iar micutii si-au putut recapata partial vederea in urma interventiilor chirurgicale”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”, organizatorul campaniei umanitare “Gemenii vor sa vada zambetul mamei”.

Dupa control, la scurt timp urmeaza testul cel mai greu si important: operatia in Statele Unite ale Americii. Pentru un singur ochi, interventia chirugicala costa 17.500 de dolari.

In acest sens, Asociatia “Salveaza o inima” a demarat de urgenta o ampla campanie de strangere de fonduri, care ii va ajuta pe gemeni sa vada. Donatiile pot fi facute pe platforma de donatii online a Asociatiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares/ sau in contul bancar RO95RNCB0047259210001 – Sucursala Proprietara Botosani-Trusesti.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.