Canada | Vaccinul Johnson & Johnson, recomandat doar persoanelor de peste 30 de ani

0

In Canada, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania americana Johnson & Johnson va fi utilizat doar pentru persoanele cu varste de peste 30 de ani. Anuntul  Comitetului consultativ national pentru imunizare a fost facut la doar cateva ore dupa ce Danemarca a renuntat la vaccinul Johnson & Johnson din cauza unor posibile efecte secundare grave.

Recomandari diferite de la o tara la alta

In aprilie, Agentia pentru alimente si medicamente din Statele Uniteale Americii a suspendat temporar utilizarea acestui vaccin dupa aparitia unor cazuri rare de tromboze. In timp ce, in Franta este administrat doar persoanelor cu varste de peste 55 de ani, la fel ca in cazul vaccinului AstraZeneca.

Vaccinul Johnson & Johnson poate fi propus si persoanelor care nu prezinta contraindicatii.

"In timpul studiilor clinice, vaccinul Janssen, cu doza unica, a dovedit o eficacitate de 67%", a precizat
Caroline Quach, presedinta Comitetului consultativ national pentru imunizare.

 

Canada va putea sa adapteze pragul de varsta pentru administrarea acestui ser in functie de recomandari, dar si de stocurile de vaccinuri existente.

In data de 5 martie, Sante Canada a autorizat vaccinul produs de Johnson & Johnson impotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 18 ani, insa acest ser nu a fost inca distribuit in tara.

Norme de calitate incalcate la fabrica din Baltimore

Pe de alta parte, prima livrare a acestui ser, de 300.000 de doze, a fost intarziata de Ministerul Sanatatii din cauza unor ingrijorari legate de calitatea acestora. Johnson & Johnson se confrunta cu probleme de productie intr-o uzina din Baltimore, oras din statul american Maryland, administrata de compania Emergent BioSolutions, dupa ce au fost descoperite mai multe probleme privind calitatea acestora.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.